Bavi haalt het net niet van de nummer twee Sijsele

maa 11 jan 2016

Basketbalclub Bavi Vilvoorde sloot 2015 af in mineur, op de voorlaatste plaats. Een tegenvaller voor Bavi dat voor de start van het seizoen een plek in de top van het klassement ambieerde. Voor de club staat het nieuwe jaar dan ook in het teken van ‘Operatie Redding’. Zaterdag ontving Bavi de tweede in de stand Sijsele.

Assistent-coach Joris Swillen nam intussen het roer over van Yvan De Vreught die na 3 jaar trouwe dienst ontslag nam na de tegenvallende resultaten. Maar ook Swillen kon maar één van de drie matchen winnen. Ondanks de sterke tegenstander maakte Bavi zaterdag, dankzij een sterke Marbaix een goeie start: 10-8. Maar dan stokte plotse de Vilvoordse motor en kreeg Bavi 35 punten om de oren. In het tweede kwart vond Bavi opnieuw het juiste ritme en kon het terugkomen tot 33-43.

Ook in de tweede helft toonde Bavi veerkracht en ging het niveau de hoogte in. Met nog 38 seconden op de klok kwam Bavi zelfs op gelijke hoogte: 72-72. Maar dankzij een vrijworp slaagde Sijsele erin alsnog de overwinning op zijn naam te zetten: 72-74. Een zure nederlaag die hard aankwam. Een uitgebreid verslag van deze spannende wedstrijd vanavond in RINGtv-Sport.