Pepingen promoveert naar tweede amateurklasse

zon 14 mei 2017

In de laatste match van de eindronde in derde amateurklasse van het voetbal speelde Pepingen vanmiddag tegen Dikkelvenne. Pepingen won met 3-2 en mag volgend seizoen aantreden in de tweede amateurklasse met de ieuwe fusieclub SK Pepingen Halle.

De tactiek van Pepingen is vanaf de eerste minuut duidelijk: een 3-5-2 met veel druk naar voren en hoog spelende vleugelbacks. Na zes minuten levert dat meteen gevaar op. Een goeie actie tussen Verhasselt en Schamp. Die zwiept de bal uitstekend voor doel. Aan de tweede paal staat Testaert en daar is de 1-0 voor Pepingen. Prima start van de Pajotten.

Op slag van rust fluit de scheidsrechter strafschop na een handsbal, tot grote woede van de thuisploeg. Schollaert trekt zich niets aan van het tumult. Hij trapt de elfmeter feilloos binnen. 1-1, meteen ook de ruststand.

Na de rust neemt Pepingen opnieuw afstand van de bezoekers. Testaert zorgt voor de 2-1, en Vandenbrande lopt de 3-1 binnen. De Pajotten ruiken de promotie, maar vijf minuten voor tijd wordt het toch nog spannend, als Dikkelvenne tot 3-2 terugkomt. Het is bibberen tot het einde, maar Pepingen haalt het met 3-2. Dat betekent dat de gloednieuwe fusieclub SK Pepingen Halle volgend seizoen in de tweede amateurklasse aantreedt.