Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Welzijn

Nieuws

Faciliteitengemeenten werken samen rond gezondheid

Nieuws

Kom op tegen Kanker: “Elk asbestslachtoffer heeft evenveel recht op vergoeding”

Nieuws

Te weinig zorgboerderijen in Halle-Vilvoorde

Nieuws

OCMW Halle opent vierde wijkkantoor in Windmoleken

Het OCMW van Halle opent een nieuw wijkkantoor in de Mariastad, reeds het vierde in de rij. Dat kantoortje komt in Windmoleken, een sociale woonwijk aan de rand van de stad.

Nieuws

Gezinsdrama in Dworp: politie vindt lichamen vrouw en drie kinderen

In een woning langs de Alsembergsesteenweg in Dworp zijn vanmiddag de levenloze lichamen van een vrouw en drie kinderen gevonden. Het gaat vermoedelijk om de kinderen en ex-partner van een 39-jarige man die eerder op de dag dood werd aangetroffen in Sint-Jans-Molenbeek. 

Nieuws

Pajottenland veiliger en leefbaarder

De politiezone Pajottenland pakt uit met de cijfers van 2017 en die tonen een aantal positieve tendenzen. Korpschef Marc Hellinckx concludeert: “Het Pajottenland is veilger en leefbaarder geworden.”

Nieuws

Stropers viseren klein wild in Neromhof

Vergeet dat luchtdrukpistolen of -karabijnen onschuldig zijn. In het Neromhof in Meise liet jachtrechthouder Christian Houthuys een autopsie uitvoeren op één van de vele kadavers van de Canadese ganzen die uit de vijver van het Neromhof zijn opgeschept. Het verdict: doodgeschoten door een...

Nieuws

Dierenopvang Zemst wil snel heropenen

De gemeente Zemst stelde onlangs de vzw 'dierenopvangcentrum Zemst' aan als de nieuwe uitbater van het dierenasiel op het bedrijventerrein Cargovil. De vzw kwam als beste kandidaat uit de selectieprocedure. De overeenkomst werd goedgekeurd voor een periode van 9 jaar. Zemst treft nu op korte...

Nieuws

Brandweer Overijse in problemen door nieuwe wet

Vanaf 1 januari bepaalt een nieuwe wet bij de brandweer dat wagens pas mogen uitrijden als ze door zes brandweerlieden bemand zijn. Wat als er maar 4 brandweerlui in de kazerne aanwezig zijn, zoals in Overijse? Vertragingen lijken onafwendbaar.