Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Welzijn

Nieuws

Befaamde kankeronderzoeker zet schouders onder Kampenhoeve

Nieuws

Infano en De Poel Ternat werken samen

Sport

BTC Wemmel tennist tien dagen tegen kanker

Nieuws

Verenigde Naties: “Sluit geen kinderen op in 127bis”

Vanaf vandaag kunnen in het repatriëringscentrum 127bis in Steenokkerzeel ook gezinnen met kinderen opgevangen worden in afwachting dat ze worden teruggestuurd naar hun land van herkomst. Maar op die gezinswoningen is veel kritiek. Ook de Verenigde Naties mengt zich nu in het debat.

Nieuws

De Okkernoot koopt station Herne

De Okkernoot gaat dit najaar het station in Herne aankopen. De zorgaanbieder uit Vollezele, gespecialiseerd in personen met autisme, wil van het station een unieke ontmoetingsplaats maken voor personen met en zonder handicap.

Nieuws

Rode Kruis-afdeling op zoek naar nieuw onderkomen

Het Rode Kruis Londerzeel-Kapelle-op-den-Bos moet snel een nieuwe locatie vinden. Het pand in de Scheersmolendreef voldoet niet meer aan de strenge normen van de koepel van het Rode Kruis. De gemeente werkt aan een oplossing in het OCMW-gebouw.

Nieuws

Woonzorgcentra nemen maatregelen tegen warmte

Vanaf vandaag klimt het kwik tot boven de 30 graden. Ook de komende dagen wordt dat het geval. Donderdag en vrijdag stijgt het kwik zelfs tot 35 graden. RINGtv ging langs in woonzorgcentrum Parkhof in Machelen om uit te zoeken welke maatregelen zij nemen tegen de warmte.

Nieuws

Hittewaarschuwing KMI: hiermee houd je het best rekening

Het KMI zendt voor de komende dagen een hittewaarschuwing uit. Dat komt omdat de temperatuur deze week enkele dagen tot boven de 30 graden klimt. Vanaf morgen geldt er vier dagen lang code oranje in onze regio.

Nieuws

App helpt kinderen familieleden met chronische pijn begrijpen

De Maretak, een vereniging voor mensen met chronische pijn, heeft haar app 'Zorgboerderij 3D' officieel voorgesteld in Zellik (Asse). Jonge kinderen leren de situatie van een familielid met een chronische ziekte al spelend beter begrijpen via de app.