Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Wezembeek-Oppem

Nieuws

Concentratiescholen hebben geen invloed op latere schoolloopbaan

Nieuws

Kringwinkels zamelen dekens in voor daklozen

Nieuws
Meer hierover in het nieuws

Burgemeester Gooik bezorgd om 'nieuw dorp op de Rand van de Vlaamse Rand'

Nieuws

Eurorand wil meer niet-Belgen in het stemhokje

Het aantal niet-Belgen dat deelneemt aan de lokale verkiezingen is nog altijd erg klein. Het nieuwe platform Eurorand wil daar iets aan doen.

Nieuws

1 op de 5 Vlaams-Brabantse scholieren spreekt thuis geen Nederlands

Steeds meer scholieren in Vlaanderen spreken thuis geen Nederlands. Nu gaat het om 16,5 procent van alle leerlingen. Vlaams-Brabant is de provincie waar het minst aantal kinderen en jongeren het Nederlands als thuistaal heeft. Dat blijkt uit cijfers van het Vlaams ministerie van Onderwijs.

 

Nieuws

Heel wat vieringen voor Allerheiligen

Vandaag is het Allerheiligen, de dag waarop Christenen hun overleden geliefden herdenken. Zoals de traditie het wil, bezoeken velen de kerkhoven en begraafplaatsen in onze regio. Ook zijn er heel wat herdenkingsvieringen.

Nieuws

Openboekdagen bij vestigingen Standaard Boekhandel

Vandaag begint in Antwerpen de Boekenbeurs, maar ook dichter bij huis kunt u vandaag op zoek gaan naar een goed boek. Zo vieren heel wat vestigingen van Standaard Boekhandel in onze regio de openboekdagen en zijn ze uitzonderlijk geopend op zondag.
 

Nieuws

Actie tegen woninginbraken in Halle-Vilvoorde

De lokale en federale politie hebben afgelopen nacht een grootschalige controleactie gehouden in het arrondissement Halle-Vilvoorde. Die kaderde in de nationale actiedag ‘1 Dag Niet’, gericht tegen woninginbraken en criminaliteit in het algemeen. In het totaal zijn 187 voertuigen en 219 grondig...

Nieuws

Een uur langer slapen of een uur langer op stap vannacht?

Vannacht om klokslag drie uur gaat de wintertijd in en draaien we de klok een uurtje achteruit. Op die manier komen we weer uit bij onze standaardtijd GMT+1, wat zoveel betekent als de wereldtijd plus een uur.