Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Win tickets voor ADA/AVA - Manual Cinema (USA)

RINGtv heeft gratis tickets voor ADA/AVA van Manual Cinema uit Chicago. Dit collectief van kunstenaars uit verschillende disciplines tovert sprookjesachtige en soms spookachtige beelden op het scherm en vóór het scherm.

In plaats van hun ingenieuze trucs, poppen en spelers te verbergen, laten de makers van Manual Cinema dus gewoon zien wat ze doen: poppen manipuleren, mime spelen met maskers, ter plekke animaties produceren en dat alles - perfect geregisseerd - in een samenhangend verhaal projecteren. Al die simultane activiteiten leveren een fascinerende show op. Een show waarbij je je weer even een kind kan voelen dat met open mond naar de schaduwdieren kijkt die vader of moeder ‘s avonds op de slaapkamermuur tevoorschijn tovert.

In ‘Ada/ Ava’ leven we mee met Ada, die haar leven opnieuw moet inrichten als haar tweelingzus overlijdt. Thuis en in het kleine dorp waar ze met Ava woonde, wordt ze voortdurend herinnerd aan haar ‘andere helft’. Ze komt haar tegen in de portretten die gedurende hun leven zijn gemaakt, in het spiegelpaleis op de kermis, in alles wat ze doet. Wie is Ada zelf eigenlijk, zonder Ava?

De productie kreeg alvast lovende kritieken.

“Een ondefinieerbaar verhaal van een spookachtige schoonheid” - New York Times

"Een meeslepende, boeiende ervaring" - Miami New Times

"Een staaltje van geavanceerd schaduwspel"  - Chicago Tribune

 

Wil je deze voorstelling gratis bijwonen? Like onze Facebookpagina en bezorg ons hieronder jouw gegevens! Veel succes. (info & foto: CC Strombeek) 

Manual Cinema's ADA | AVA (Official Trailer) from Manual Cinema on Vimeo.

4 + 11 = Maak deze eenvoudige rekensom en tik de uitkomst. (Vb: 1+3, tik 4)