Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Wonen

Nieuws

Groen Pajottenland kant zich tegen uitbreiding vzw Levenslust

Nieuws

Al meer dan 700 handtekeningen voor ‘Red de Open Ruimte’

Nieuws

Buurt start nieuwe beroepsprocedure tegen sociale woonwijk Grimbergen

Nieuws

Huisvestingsmaatschappij 'Elk zijn huis' wil slag thuis halen in Melsbroek

In Melsbroek, een deelgemeente van Steenokkerzeel, trekt sociale huisvestingsmaatschappij 'Elk zijn huis' naar de Raad van State en naar de provincie. Ze doet dat om alsnog haar slag thuis te halen in een aanslepend dispuut over de bouw van 75 sociale woningen aan de Lijsterlaan.

Nieuws

Grimbergen wil goedkopere huurwoningen

Grimbergen wil huurwoningen goedkoper maken. De gemeente vindt dat de huurprijs van een woning in de gemeente te hoog ligt, namelijk minstens 900 euro voor een gezin met 2 kinderen. 

Nieuws

Buurt niet opgezet met plannen Levenslust in Lennik

In Lennik heeft Levenslust, dat is een vzw die jongeren met leermoeilijkheden steunt, plannen voor de bouw van 325 woningen op haar parkdomein. De plannen veroorzaken ongerustheid bij de buurtbewoners. Die vrezen negatieve gevolgen voor de mobiliteit, de leefbaarheid en de natuur.

Nieuws

Meer dan 1 op 3 kandidaat-huurders sociale woning is niet-Belg

1 op 7 sociale woningen in Halle-Vilvoorde wordt bewoond door mensen die niet beschikken over de Belgische nationaliteit. Dat blijkt uit cijfers die het Vlaams Belang opvroeg bij Vlaams minister van Wonen Homans.

Nieuws

Heb jij de mooiste tuin van Affligem?

De milieudienst van Affligem gaat op zoek naar de mooiste tuinen van Affligem. Daarvoor zijn de inschrijvingen geopend. Heb je nog wel wat werk aan je tuin na de lange winter? Geen paniek, de jury komt de tuinen pas eind mei keuren.

Nieuws

Verkeerd dichtgeknoopte vuilniszakken blijven voortaan staan

Vuilniszakken die zodanig volgepropt zijn dat je ze niet meer behoorlijk kan sluiten, zijn een gesel voor de ophalers. Intercommunale Intradura, verantwoordelijk voor de afvalophaling in 19 gemeenten van onze regio, laat vanaf volgende week overvolle en slecht dichtgemaakte zakken staan. De...

VIVA! Wonen

Alles bekijken
 • VIVA! Wonen: Belgium Art & Design & wonen op schip Jan De Nul

  In VIVA! Wonen blikken we terug op 'BAD' Belgium Art & Design in Gent. En we ontdekken hoe architectuur en design het wonen en werken op een schip uit de vloot van Jan De Nul positief beïnvloeden.
 • VIVA! Wonen Sociale Huisvesting

  Sociale huisvesting is heel belangrijk voor de provincie Vlaams-Brabant. Ook moet er volop geïnvesteerd worden om de lange wachtlijsten zo snel mogelijk weg te werken. Daarom trekt Liesbeth naar Liedekerke. Daar werd 3 jaar geleden een gloednieuw project met 45 wooneenheden geopend. Het verhaal van de architect, de bewoner en Tom Raes van de provincie, zie je in deze laatste aflevering van VIVA! Wonen
 • VIVA! Wonen: Kleinschalig wonen

  De provincie Vlaams-Brabant denkt nu al aan morgen en zet daarom in op kleinschalig en energiezuinig wonen. Maar hoe 'klein' is kleinschalig? We trokken voor de vierde aflevering van Viva! Wonen naar Kurt die in Zichem best 'ruim' kleinschalig woont.
 • VIVA! Wonen: Aangepast wonen

  Wie bouwt of verbouwt komt heel vaak in aanmerking voor premies van de provincie. Onder meer 65-plussers die aanpassingswerken laten uitvoeren in hun woning of inwoners die hun huis energiezuinig maken, kunnen rekenen op steun van Vlaams-Brabant. Hoe de provincie je kan helpen, ontdek je in VIVA! op RINGtv!
 • VIVA! Wonen: Vlabinvest

  Je eigen woning bouwen, kopen of huren in de Vlaamse Rand rond Brussel. Dat is geen sinecure want de prijzen swingen er de pan uit. Gelukkig is er onder meer Vlabinvest, het Agentschap voor Grond- en Woonbeleid in Vlaams-Brabant.