Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Wonen

Nieuws

Ghelamco overtuigt omwonenden niet met verbeteringen aan Eurostadion

Nieuws

‘Breughelpark Zellik moet dringend brandveilig worden gemaakt’, stelt Groen

Nieuws

Gemeenteraad keurt plan 'Landschapspark Halle' goed

Nieuws

Parking café ‘t Sas en Ossel-centrum al maanden werf

De parking van café 't Sas aan de Brusselsesteenweg in Ossel (Merchtem) is al maanden een werf waarop vrachtwagens en bulldozers op en af rijden. "Om over de modder en klanten die wegblijven, maar te zwijgen", zucht uitbaatster Patricia Spillebeen.

Nieuws

N-VA heeft nieuw voorstel voor Wonen in Eigen Streek klaar

Vier jaar nadat het Grondwettelijk Hof het 'Wonen in Eigen Streek'-decreet uit 2009 met de grond gelijk maakte, wil N-VA het nieuw leven inblazen. In 104 Vlaamse gemeenten met de duurste vastgoedprijzen of hoogste percentage inwijkelingen, zoals in de Vlaamse Rand rond Brussel, moet 20 tot 40...

Nieuws

Groots bouwproject in centrum Grimbergen gestart

In Grimbergen werd vanmorgen de symbolische eerste steen gelegd van een nieuwe verkaveling aan de Sint-Servaesstraat. Er komen maar liefst 37 woningen. 

Nieuws

Egmontproject verdeelt Londerzeelse meerderheid

Tijdens een tumultueuze gemeenteraad in Londerzeel kreeg de coalitie van N-VA, CD&V en sp.a/Groen  geen meerderheid achter zich voor het Egmontproject. Het bouwproject is een samenwerking tussen de gemeenten en een pivé-eigenaar maar verdwijnt dus voorlopig in de koelkast.

Nieuws

Grimbergen wint Openruimtebeker

Grimbergen is de winnaar van de Vlaamse openruimtebeker. Grimbergen krijgt de beker omdat de gemeente besliste om tientallen hectare grond in deelgemeenten Beigem en Humbeek niet langer als woonuitbreidingsgebied, maar als open ruimte te bestempelen.

Nieuws

Halle zoekt nieuwe oplossing voor wateroverlast in Sint-Rochuswijk

Halle heeft een nieuw studiebureau aangesteld dat een oplossing moet uitwerken voor de wateroverlast in de Sint-Rochuswijk. Een vorig studiebureau zou grove berekeningsfouten hebben gemaakt hebben bij het aanleggen van een bufferbekken. De kans is groot dat er in Sint-Rochus binnen afzienbare...

VIVA! Wonen

Alles bekijken
 • VIVA! Wonen: Vlabinvest

  Je eigen woning bouwen, kopen of huren in de Vlaamse Rand rond Brussel. Dat is geen sinecure want de prijzen swingen er de pan uit. Gelukkig is er onder meer Vlabinvest, het Agentschap voor Grond- en Woonbeleid in Vlaams-Brabant.
 • VIVA! WONEN: cohousing-project De Okelaar in Wolvertem

  De volgende 5 weken bezoekt Liesbeth verschillende woonvormen die gesteund worden door de provincie Vlaams-Brabant. Haar eerste halte is het cohousing-project ‘De Okelaar’ in Wolvertem.
 • Villa Van Buuren 26/08/2017

  David en Alice Van Buuren namen in de roaring twenties alle tijd om hun ideale huis te ontwerpen. In de tweede aflevering nemen we je mee naar de salons van deze art-decoparel. Hier passen vloerkleden bij schilderijen en heeft zelfs de hond zijn eigen sofa. Laat je verrassen door uitbundige kleuren, onverwachte materialen en een pianiste aan de vleugel van Erik Satie.
 • VILLA VAN BUUREN 19/08/2017

  David en Alice Van Buuren namen in de roaring twenties alle tijd om hun ideale huis te ontwerpen. Laat je verleiden door het weelderige interieur van dit bijzondere art-decopareltje.
 • VIVA! Wonen 22/04/2017

  Liesbeth is te gast in een huis met een lange geschiedenis in Dilbeek. De woning onderging al een aantal veranderingen en de laatste renovatie is van de hand van interieurarchitect Steven Valkeniers. Hij vertelt honderduit over hoe hij deze klus tot een goed einde bracht.