Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Wonen

Nieuws

Inhaalverbod in de Meerstraat in Beigem

Nieuws

Zaventem bepaalt voorrangsregeling voor sociale kavels

Nieuws

Geen bus? Vrijwilligers bemannen shuttledienst tot halte

Nieuws

Vilvoorde: handelaars gaan klanten belonen met parkeervouchers

In Vilvoorde schenken de stad en Apcoa, uitbater van de nieuwe ondergrondse parking ‘Grote Markt’ , 10 000 vouchers voor een gratis uur parkeren aan een reeks handelaars in het centrum. Zij kunnen ze op hun beurt schenken aan hun klanten als kleine attentie.

Nieuws

Buurtcomité Ro-Re-Mi staakt strijd tegen bouw appartementscomplex

Het Liedekerkse buurtcomité Ro-Re-Mi, dat inwoners van de Rozenlaan, Resedalaan en Mimosalaan verenigt, staakt de strijd tegen de komst van het appartementscomplex achteraan in hun wijk. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De buurtbewoners zijn nog altijd fel tegen de komst van zo'n 60...

Nieuws

Villa Marc Sleen staat te koop

Twee jaar na de dood van Marc Sleen zet zijn weduwe Catharina Kochuyt de woning van de striptekenaar te koop. Die is gelegen aan de rand van het Zoniënwoud in Hoeilaart.

Nieuws

Groene buffer in Jezus-Eik tegen wateroverlast

Overijse start met de aanleg van een groene buffer in deelgemeente Jezus-Eik. Die moet niet alleen de waterproblemen in Jezus-Eik aanpakken, maar ook de lager gelegen huizen in het centrum van Eizer droog houden.

Nieuws

Hoeilaart ziet bouw van 73 assistentiewoningen in dorpscentrum niet zitten

Hoeilaart trekt naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen om beroep aan te tekenen tegen de vergunning die een ontwikkelaar krijgt van de provincie Vlaams-Brabant voor de bouw van 73 assistentiewoningen in het centrum. “Een onbegrijpelijke en wereldvreemde beslissing,” volgens burgemeester...

Nieuws

Werken Ringtrambus starten nog deze zomer

Er komt schot in de Ringtrambus. De werken voor deze nieuwe lijn van het Brabantnet starten nog deze zomer. Bedoeling is de trambussen in het voorjaar van 2019 in te zetten.

VIVA! Wonen

Alles bekijken
 • VIVA! Wonen: Belgium Art & Design & wonen op schip Jan De Nul

  In VIVA! Wonen blikken we terug op 'BAD' Belgium Art & Design in Gent. En we ontdekken hoe architectuur en design het wonen en werken op een schip uit de vloot van Jan De Nul positief beïnvloeden.
 • VIVA! Wonen Sociale Huisvesting

  Sociale huisvesting is heel belangrijk voor de provincie Vlaams-Brabant. Ook moet er volop geïnvesteerd worden om de lange wachtlijsten zo snel mogelijk weg te werken. Daarom trekt Liesbeth naar Liedekerke. Daar werd 3 jaar geleden een gloednieuw project met 45 wooneenheden geopend. Het verhaal van de architect, de bewoner en Tom Raes van de provincie, zie je in deze laatste aflevering van VIVA! Wonen
 • VIVA! Wonen: Kleinschalig wonen

  De provincie Vlaams-Brabant denkt nu al aan morgen en zet daarom in op kleinschalig en energiezuinig wonen. Maar hoe 'klein' is kleinschalig? We trokken voor de vierde aflevering van Viva! Wonen naar Kurt die in Zichem best 'ruim' kleinschalig woont.
 • VIVA! Wonen: Aangepast wonen

  Wie bouwt of verbouwt komt heel vaak in aanmerking voor premies van de provincie. Onder meer 65-plussers die aanpassingswerken laten uitvoeren in hun woning of inwoners die hun huis energiezuinig maken, kunnen rekenen op steun van Vlaams-Brabant. Hoe de provincie je kan helpen, ontdek je in VIVA! op RINGtv!
 • VIVA! Wonen: Vlabinvest

  Je eigen woning bouwen, kopen of huren in de Vlaamse Rand rond Brussel. Dat is geen sinecure want de prijzen swingen er de pan uit. Gelukkig is er onder meer Vlabinvest, het Agentschap voor Grond- en Woonbeleid in Vlaams-Brabant.