Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Zemst

Nieuws

Erfgoeddag vandaag: kiezen voor onze geschiedenis

Nieuws

Heerlijk ravotten op zonovergoten Buitenspeeldag

Sport

Volleybalclub Hofstade-Zemst kroont zich tot kampioen

Nieuws

1,2 Miljoen euro voor meer en betere natuur

De provincie Vlaams-Brabant geeft 166.502 euro subsidies aan 14 natuurprojecten in Vlaams-Brabant. Sinds 2013 kregen al 136 gemeentelijke natuurprojecten financiële steun van de provincie, goed voor een totaalbedrag van 1 miljoen 245.000 euro.

Sport
Update

Binnenkort een balletje slaan op nieuwe golfterreinen in Halle, Beersel, Asse of Zemst?

De provincie Vlaams-Brabant heeft in Asse, Beersel, Zemst en Halle een tiental locaties aangeduid waar in de toekomst golfterreinen kunnen komen. Daarmee wil de provincie aan de vraag voldoen van privé-investeerders om in onze regio nieuwe terreinen aan te leggen. Die vraag is namelijk groot,...

Nieuws

Zemst laat luchtkwaliteit aan scholen meten

In Zemst laat de gemeente de luchtkwaliteit meten aan alle scholen. Indien nodig, worden er maatregelen genomen aan de schoolomgevingen.

Nieuws

Resten Romeinse heirbaan blootgelegd in Elewijt

Bij grondwerken voor een verkaveling is in Elewijt een intacte Romeinse heirbaan blootgelegd. Het Agentschap Onroerend Erfgoed zal het terrein verder onderzoeken. 

Nieuws

Forse stijging aantal inbraken in politiezone Kastze

Het aantal woninginbraken in de gemeenten Kampenhout, Steenokkerzeel en Zemst is in de afgelopen weken fors toegenomen. De politie heeft geen echte verklaring voor het fenomeen maar vraagt inwoners waakzaam te zijn.

Nieuws

Mulitmediaal spektakel De Passie vanavond op RINGtv

Vanavond vanaf 18u zendt RINGtv De Passie uit, een multimediaal spektakel over het passieverhaal.

Nieuws uit jouw regio

Nieuws

Ternat plaatst zich op de kaart als Groene Halte

De vereniging TreinTramBus, de NMBS en De Lijn zetten Ternat op de toeristische kaart als Groene Halte. In samenwerking met het gemeentebestuur werd een groene wandeling uitgewerkt van het station van Ternat tot de treinhalte van Essene-Lombeek of het station van Liedekerke.