Overslaan en naar de algemene inhoud gaan
Nieuws

Hinder op buslijnen regio Asse door spontane staking

Nieuws

Wachten op vakbondsacties bij woonzorgcentra

Nieuws

Verkeersfestival voor Dilbeekse kinderen

Nieuwsuitzendingen RINGtv

Nieuwsuitzendingen RINGtv

Nieuws

NIEUWS 19/09/2019

Bekijk hier het nieuws van donderdag 19 september.

NIEUWS 18/09/2019

Bekijk hier het nieuws van woensdag 18 september.

NIEUWS 17/09/2019

Bekijk hier het nieuws van dinsdag 17 september.

NIEUWS 16/09/2019

Bekijk hier het nieuws van maandag 16 september.
Nieuws

Familiedrama Asse: beklaagde krijgt 5 jaar met uitstel

Op het proces voor het Brusselse hof van assisen is de 70-jarige man die in 2017 zijn vrouw verstikte in hun huis in Kobbegem, veroordeeld tot 5 jaar cel met uitstel. Dat melden zijn advocaten aan onze correspondent. De advocaat-generaal had 15 jaar opsluiting gevraagd.

Nieuws

Proces Buizingen: geen strafeis meer voor bestuurder

Op het proces over de dodelijke treinramp in Buizingen uit 2010 vraagt het Openbaar Ministerie geen straf meer voor de treinbestuurder. Er was eerst drie jaar cel met uitstel gevraagd. Voor Infrabel en NMBS blijven de vorderingen ongewijzigd.

Nieuws

Agenten Zennevallei zien steeds meer geweld

De politiezone Zennevallei luidt de alarmbel. De jaarcijfers duiden op een significante toename van geweld bij de interventies: naast het aantal vechtpartijen stijgt ook het geweld binnen het gezin, net als de agressie tegen de agenten.

Nieuws

Marktkramers Asse: Nederlands of een sanctie?

In Asse heeft de gemeenteraad een wijziging van het marktreglement goedgekeurd. Daarin wordt marktkramers op de wekelijkse marktdag uitdrukkelijk gevraagd hun klanten in het Nederlands te bedienen. Hardleerse handelaars kunnen in principe een sanctie krijgen.

Nieuws

Omleiding twistappel tussen Vilvoorde en Grimbergen

Grimbergs schepen voor mobiliteit Philip Roosen (N-VA) en Vilvoords burgemeester Hans Bonte (sp.a) botsen in een discussie over de omleidingsweg bij de werken op de Wolvertemsesteenweg in Grimbergen eind deze maand.

 

Nieuws

Mogelijk appartementen en Lidl in stationsbuurt

Langs de Affligemsestraat in Liedekerke, tussen het station en de Muilenstraat, wil een projectontwikkelaar een totaalcomplex bouwen met naast appartementen ook een Lidl-warenhuis. Dat meldt HLN. Zekerheid over het plan is er echter nog niet.

Lees de Randkrant

Populairste onderwerpen

Ontdek gratis het kanaal met de waterbus

Waar vind je RINGtv? Bij Proximus op 180, bij Telenet op 8

Uitzendingen RINGtv-Sport

Alles bekijken
 • SPORT 15/09/2019

  Bekijk hier de sport van zondag 15 september.
 • SPORT 19/05/2019

  Bekijk hier de sport van zondag 19 mei.
 • SPORT 12/05/2019

  Bekijk hier de sport van zondag 12 mei.
 • SPORT 05/05/2019

  Bekijk hier de sport van zondag 5 mei.
 • SPORT 28/04/2019

  Bekijk hier de sport van zondag 28 april.

Nieuws

Nieuws

Mogelijk appartementen en Lidl in stationsbuurt

Langs de Affligemsestraat in Liedekerke, tussen het station en de Muilenstraat, wil een projectontwikkelaar een totaalcomplex bouwen met naast appartementen ook een Lidl-warenhuis. Dat meldt HLN. Zekerheid over het plan is er echter nog niet.

Nieuws

Treinramp Buizingen: NMBS vraagt vrijspraak

Op het proces over de treinramp in Buizingen heeft de NMBS de vrijspraak gevraagd. Maandag vroeg het openbaar ministerie nog een zware geldboete, maar in zijn pleidooi weerlegde de advocaat vandaag alle beschuldigingen aan het adres van de NMBS.

Nieuws

Grimbergen wil politiecontactpunt in Strombeek

Het gemeentebestuur van Grimbergen wil het leegstaand oud politiecommissariaat dat meer dan 40 jaar geleden naast het Cultureel Centrum van Strombeek is gebouwd, omvormen tot een politiecontactpunt. Dat bevestigt burgemeester Chris Selleslagh.

Nieuws

Openbaar Ministerie streng voor verdachte familiedrama: "Doodslag met voorbedachten rade"

Het assisenproces over het familiedrama in Asse gaat zijn laatste rechte lijn in. Een man verstikte er toen zijn vrouw, iets wat hij meteen toegaf bij het begin van het proces. Tijdens zijn vordering vroeg de advocaat-generaal aan de jury om de 70-jarige beschuldigde niet alleen schuldig te...

Nieuws

Machelen opent jacht op parkeertoeristen

De gemeente Machelen opent de jacht op toeristen die dagenlang parkeren in de Machelse straten. Heel wat mensen die het vliegtuig nemen op Brussels Airport vermijden zo parkeerkosten. “Maar die parkeertoeristen zijn niet langer welkom”, zegt schepen van Mobiliteit Steve Claeys.

Nieuws
Update

Sociaal akkoord bij skeyes

Na maanden van sociale onrust is er een sociaal akkoord gesloten over de uurroosters van de luchtverkeersleiders. De christelijke vakbond onthield zich bij de stemming, de twee andere vakbonden keurden het akkoord goed.

Sport

Kampenhoutse jeugd neemt sportclub mee naar school

Fietser, voetballer of paardrijder. Heel wat leerlingen van de Parkschool in Relst, bij Kampenhout, gaan vandaag in sportoutfit naar school. Vandaag organiseren Sport Vlaanderen en MOEV de actie 'Breng je sportclub naar school'.

Nieuws

Zeker zes wagens uit Zellikse loods waren gestolen

Minstens zes van de twaalf wagens die maandag in beslag werden genomen in een loods in Zellik, stonden geseind als gestolen. Dat bevestigt het parket Halle-Vilvoorde. "Maar het onderzoek naar de wagens is nog niet klaar", zegt parketwoordvoerder Carol Vercarre.

Nieuws

Lennik wil nieuwbouw 't Rakkertje op de rails krijgen

De gemeente Lennik heeft een nieuwe omgevingsaanvraag ingediend voor de nieuwbouw van basisschool ’t Rakkertje langs de Assesteenweg. De bouw van de nieuwe school ligt al sinds maart 2018 stil nadat de Raad voor Vergunningsbetwistingen de oorspronkelijke vergunning vernietigde.

Nieuws

"Te vroeg om te zeggen dat parkeertoren geen succes heeft"

De pendelaar vindt voorlopig de weg niet naar de parkeertoren aan COOVI. Dat blijkt uit een analyse van BRUZZ. Vier maanden na de opening wordt gemiddeld 14% van de 1.300 parkeerplaatsen gebruikt. Volgens parking.brussels is het nog te vroeg voor conclusies.

Regionieuws uit Vlaanderen en Brussel

Volg RINGtv via sociale media

VIVA! Herfstspecial

Alles bekijken
 • VIVA! Herfstspecial: De hybride wereld van Volvo Sterckx - De Smet

  Het gamma aan hybrideauto’s is aan een stevige opmars bezig. Voor wie die door de bomen het bos niet meer ziet, zet Kristin van Volvo Sterckx - De Smet dit weekend alles eens op een rij in onze VIVA! Herfstspecial.
 • VIVA! Herfstspecial: Volvo Sterckx-De Smedt en De Lijn