Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

In Asse Gekruid

Kijk, ruik, proef en geniet van hoe Assenaars heerlijke gerechten uit hun land van herkomst klaarmaken tijdens ‘In Asse Gekruid’. Want eten brengt verhalen naar boven. Het verbindt ons, maakt ons nieuwsgierig en doet ons glimlachen. Elke dinsdag en woensdag in ‘In Asse Gekruid’.

 

Mathilde Köchl (Oostenrijk) verrast ons met een een kärtner käsenudel en Maria Bichir (Moldavië) creëert een culinaire toren van pannenkoeken met kersen.

NET GEMIST: 'In Asse Gekruid'

NET GEMIST: 'In Asse Gekruid'

Nieuws

In Asse Gekruid (afl. 4): Mathilde uit Oostenrijk (kärtner käsenudel) en Maria uit Moldavië (pannenkoeken)

Mathilde Köchl (Oostenrijk) verrast ons met een een kärtner käsenudel en Maria Bichir (Moldavië) creëert een culinaire toren van pannenkoeken met kersen.

In Asse Gekruid (afl.3): Gwen uit Viëtnam (noedelsoep) en Satenik uit Armenië (pikant gerecht)

Gwen Hoang verrast ons met een Vietnamese noedelsoep en Satenik Vardanyan uit Armenië pakt uit met het pikante gerecht 'niet praten, maar eten'

In Asse Gekruid (Afl.2): Fineas uit Roemenië (ovenschotel) en Ruoshan uit Syrië (appeltaart)

Fineas is amper 11 maar hij maakt een schitterend Roemeense ovenschotel uit zijn vroegere thuisland. En Ruoshan uit Syrië verwent ons met lekkere Syrische appeltaart.

In Asse Gekruid (Afl.1): Eirini uit Griekenland (moussaka) Sonja uit Congo (kip met pindakaas)

Kijk, ruik, proef en geniet van hoe Assenaars heerlijke gerechten uit hun land van herkomst klaarmaken in de hotelschool van Campus Wemmel . Sonja Ntwa Wamo (Congo) maakt kip met pindakaas en Eirini Dimitrakopoulou (Griekenland) bereidt een heerlijke moussaka.

Kijk ook naar: MACHELS GEKRUID

Kijk ook naar: MACHELS GEKRUID

Nieuws

Machels Gekruid (afl.4) : workshop Radia uit Marokko en Sofie uit China

In de vierde en laatste aflevering van Machels Gekruid maakt Radia uit Marokko een feestelijke tajine met lamsvlees. Sofie uit China maakt dan weer op authentieke wijze tofu. Tijdens de kookworkshops komen verhalen naar boven. Culturen worden samengebracht.

Machels Gekruid (afl.3) : workshop Habibe en Yasmine uit Turkije

De derde aflevering van Machels Gekruid staat in het teken van Turkije en van moeder en dochter. Mama Habibe maakt Turkse ravioli. Dochter Yasmine gaat voor een lekker dessert: helva. Tijdens de kookworkshops komen verhalen naar boven. Culturen worden samengebracht.

Machels Gekruid (afl.2): workshop Sandra uit Suriname en Lulijeta uit Macedonië

In de tweede aflevering van Machels Gekruid maakt Sandra uit Suriname nasi goreng met kip. Lulijeta uit Macedonië pakt uit met een dessert: ravani. Tijdens de kookworkshops komen verhalen naar boven. Culturen worden samengebracht.

Machels Gekruid (afl.1) : workshop Sami uit Marokko en Marie uit Rwanda

In Machels Gekruid geven Machelaars met buitenlandse roots een kookworkshop. In de eerste aflevering maakt Sami uit Marokko couscous met lamsvlees. Marie maakte een kleurrijke tropische fruitsla. Tijdens het koken komen verhalen boven. Culturen worden samengebracht.