Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

De brei- en naaiwedstrijd

De voorbije week werd er meer dan 2000 keer gestemd op de creaties van de brei- en naaiwedstrijd. Vandaag maken we de winnaars bekend!

De brei- en naaiwedstrijd 2021!

RINGtv daagt dit najaar alle creatievelingen uit om met naald & draad of breiwol aan de slag te gaan rond het thema 'feestdagen'. 8 finalisten krijgen een stevige portie stof en wol van Nostex Lebbeke. Ze laten hun verbeelding de vrije loop en creëren de meest trendy kleding. Maar wie maakt de mooiste creatie? Die keuze laten we de volgende weken aan jou over.

Maak hieronder alvast kennis met de deelnemers en bewonder hun werk. Stemmen kan vanaf maandag 20 december. De makers van de mooiste naai- en breicreatie winnen elk een kookpot van Le Creuset en een luxebox vol olie van Nipafila.

NET GEMIST: De brei- en naaiwedstrijd 2021

Alles bekijken
 • Brei- en naaiwedstrijd 2021: prijsuitreiking

  De voorbije week werd er meer dan 2000 keer gestemd op de creaties van de brei- en naaiwedstrijd. Vandaag maken we de winnaars bekend!
 • Brei- en naaiwedstrijd 2021: Erna uit Sint-Pieters-Leeuw & Inge uit Pepingen

  De deelnemers van onze brei- en naaiwedstrijd leggen deze week de laatste hand aan hun creatie. Hoog tijd om kennis te maken met de laatste twee dames! Inge uit Pepingen kocht met haar eerste wedde een naaimachine en is sindsdien blijven naaien. Erna uit Sint Pieters Leeuw breide als kind al graag op school. Elke maandag gaat ze naar de brei- en naaiclub in de Meander. Benieuwd naar hun creaties?
 • Brei- en naaiwedstrijd 2021: Gabrielle uit Zemst & Sofie uit Machelen

  Met veel enthousiasme schreven de twee jongste deelnemers zich in voor de brei- en naaiwedstrijd. Als kind wilde Sofie al modeontwerpster worden. Gabrielle leerde zichzelf tijdens de tweede lockdown breien via filmpjes op YouTube. Benieuwd naar hun creaties?
 • Brei- en naaiwedstrijd 2021: Godelieve uit Liedekerke & Mireille uit Dilbeek

  We maken kennis met Godelieve Vaeyens uit Liedekerke. Zij gaat als vrijwilliger elke donderdag breien met de bewoners van woonzorgcentrum Mater Dei in Heikruis. Die passie met hen kunnen delen, vindt ze fantastisch. Voor Mireille Lamot uit Dilbeek die werkt als directeur in de kinderzorg, is naaien de ideale uitlaatklep.
 • Brei- en naaiwedstrijd 2021: Godelieve uit Roosdaal & Ingrid uit Vilvoorde

  Een dag niet genaaid, is een dag niet geleefd”, vindt Godelieve Van Lierde uit Roosdaal. Voor Ingrid De Hertogh uit Vilvoorde is breien een passie waarvan ze helemaal tot rust komt. Benieuwd welke creaties zij aan het maken zijn voor de brei- en naaiwedstrijd van RINGtv?