Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

In de stemming

In de Stemming: DE DEBATTEN

Alles bekijken
 • IN DE STEMMING : HET DEBAT IN OVERIJSE

  In Overijse behaalde het kartel Overijse 2002-N-VA-CD&V in 2012 13 van de 27 zetels en vormde een coalitie met Open-VLD. Dirk Brankaer was 17 jaar burgemeester, maar gaf in augustus vorig jaar de sjerp door aan Inge Lenseclaes. CD&V komt dit keer met een eigen lijst op. Groen, dat 2 verkozenen heeft, vormt nu een kartel met Open-VLD. Vier lijsttrekkers debatteren onder leiding van Michaël Van Droogenbroeck.
 • IN DE STEMMING: HET DEBAT IN ‘VILVOORDE’

  In Vilvoorde was in 2012 sp.a - Groen de grootste formatie met 10 van de 35 zetels. Ze ging scheep met Open VLD en N-VA die elk 6 zetels hadden en duwde zo onder meer CD&V en de Vilvocraten in de oppositie. In het stadhuis van Vilvoorde zit Michaël Van Droogenbroeck klaar voor het laatste van onze reeks debatten.
 • IN DE STEMMING : HET DEBAT IN HALLE

  In 2012 was de N-VA de grootste partij in Halle met 12 zetels, maar werd in de oppositie geduwd door een coalitie van CD&V, sp.a en Open VLD die respectievelijk 9, 6 en 3 zetels behaalden. Dirk Pieters bleef burgemeester. Over hoe zijn meerderheid het heeft gedaan en hoe het nu verder moet, debatteren de Halse kopstukken onder leiding van Michaël Van Droogenbroeck.
 • IN DE STEMMING: HET DEBAT IN ‘MEISE’

 • IN DE STEMMING : HET DEBAT IN ZAVENTEM

  Het duurde meer dan een jaar vooraleer Zaventem na de vorige gemeenteraadsverkiezingen een nieuwe coalitie had. Omdat verkozenen van Open VLD en sp.a-Groen-Leef twee verschillende voordrachtsakten hadden ondertekend, werden ze geschorst en mochten gedurende 6 jaar geen mandaat uitoefenen. Daardoor konden Open VLD, CD&V en N-VA pas in november 2013 een meerderheid vormen. Francis Vermeiren bleef burgemeester maar gaf op 1 juli 2016 de sjerp door aan partijgenote Ingrid Holemans. In het debat met de kopstukken van 2018 probeert Michaël Van Droogenbroeck te achterhalen hoe de kaarten nu liggen in Zaventem.

Trekkers voor Vlaams-Brabant

Alles bekijken
 • Trekkers voor Vlaams-Brabant: ‘NVA’

 • Trekkers voor Vlaams-Brabant: ‘OPEN VLD’

 • Trekkers voor Vlaams-Brabant: CD&V

  In aanloop naar de provincieraadsverkiezingen volgen we de trekkers voor Vlaams Brabant. Vandaag spreken vroeg in de ochtend af in Asse met de nummers 1 en 2 op de provincieraadslijst voor CD&V. Tom Dehaene uit Hofstade bij Zemst en Elke Zelderloo uit Dilbeek maken de pendelaars aan het station van Asse duidelijk wat ze willen doen om meer mensen op de fiets te krijgen.
 • Trekkers voor Vlaams-Brabant: SP.A

 • Trekkers voor Vlaams-Brabant: GROEN

  In aanloop naar de provincieraadsverkiezingen volgen we de trekkers voor Vlaams Brabant. Vandaag zijn we in Overijse met de nummers 1 en 2 op de provincieraadslijst voor GROEN. ​

Verkiezingen 2018 1440

nu live opRINGtv

In de Stemming: TERUGBLIK

In de Stemming: TERUGBLIK

Nieuws

IN DE STEMMING : HET DEBAT IN OVERIJSE

In Overijse behaalde het kartel Overijse 2002-N-VA-CD&V in 2012 13 van de 27 zetels en vormde een coalitie met Open-VLD. Dirk Brankaer was 17 jaar burgemeester, maar gaf in augustus vorig jaar de sjerp door aan Inge Lenseclaes. CD&V komt dit keer met een eigen lijst op. Groen, dat 2 verkozenen...

IN DE STEMMING: HET DEBAT IN ‘VILVOORDE’

In Vilvoorde was in 2012 sp.a - Groen de grootste formatie met 10 van de 35 zetels. Ze ging scheep met Open VLD en N-VA die elk 6 zetels hadden en duwde zo onder meer CD&V en de Vilvocraten in de oppositie. In het stadhuis van Vilvoorde zit Michaël Van Droogenbroeck klaar voor het laatste van...