Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

In je gemeente

Sport

Arne Marit verlaat Sport-Vlaanderen Baloise

Nieuws

Hoe bereid jij je voor op de hittegolf?

Nieuws

Niet alleen stadsvlucht maar ook jobvlucht van Brussel naar de Vlaamse Rand

Nieuws

Herne haalt subsidie binnen voor aankoop De Kring

De gemeente Herne heeft de nodige subsidies op zak om zaal De Kring te kopen. Ze wil er op die manier voor zorgen dat het verenigingsleven toch nog over een feestzaal beschikt in het centrum.

Sport

Buurtsportbus brengt sport en spel naar Ternatse wijken

In Ternat moeten ouders en grootouders in augustus niet actief op zoek naar sportief plezier voor de kinderen. Want de sportdienst trekt zelf rond met een heleboel sportactiviteiten. De buurtsportbus reist nog een hele maand augustus langs verschillende Ternatse buurten.

 

Nieuws

Massale steun voor zorgboerderij MPC Sint-Franciscus: “Ontroerend hoe snel acties op poten worden gezet”

De verwoestende brand in zorgboerderij van MPC Sint-Franciscus in Roosdaal laat niemand onberoerd. De ochtend na de brand werd het centrum overspoeld met steunbetuigingen. Intussen coördineert het centrum zelf een grote hulpactie. “Na een paar dagen zitten we al aan zo’n tiental acties. We zijn...

Nieuws

Zonnewagen Solar Team zet koers richting Zuid-Afrika

Vorige week is de zonnewagen van het Agoria Solar Team voor een nieuwe uitdaging vertrokken naar Zuid-Afrika. Een jaar lang werkten studenten van de KU Leuven, waarvan ook uit onze regio, aan de wagen om hem klaar te krijgen voor de Sasol Solar Challenge, een wedstrijd van meer dan 4.000 kilometer.

Nieuws

Bakker David brengt laatste keer brood aan huis: “Het beroep is bijna onleefbaar geworden”

Je kent het misschien nog: een melkboer of bakker die je producten aan huis komt leveren. Maar daar zijn er steeds minder van. Bakker David De Mey uit Liedekerke ging zaterdag bijvoorbeeld voor het laatst op ronde, zijn bakkerij is intussen gesloten. “Het is niet leuk meer, het beroep is bijna...

Nieuws

KMI: “Warmste week van het jaar in aantocht”

De temperaturen lopen de komende dagen opnieuw op. Vanaf woensdag wordt 30 graden en meer verwacht. In het weekend stijgt het kwik zelfs richting 35 graden. De komende dagen geldt nog code geel, maar vanaf woensdag schakelt het KMI naar code oranje.

Populairste onderwerpen