Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Muzikale Donau

Laat je van 6 tot 13 november samen met RINGtv in vervoering brengen door de betoverende klanken van de meesters van de klassieke muziek. Tijdens onze muzikale cruise op de Donau aan boord van het luxecruiseschip Amadeus Elegant varen we door het muzikale hart van Europa en houden we halt bij historische plekken als Linz, de benedictijnenabdij van Melk, Wenen, Bratislava en Boedapest. Bovendien worden we getrakteerd op een aantal privéconcerten op uitzonderlijke locaties. 

Varen. Beleven. Dromen.

De Donau is de meest muzikale van alle rivieren. We denken dan natuurlijk meteen aan de walsen van Strauss. Maar langs de loop van de Donau komt zowat de volledige westerse muziekgeschiedenis tot leven. Beethoven, Strauss, Haydn, Mozart, Schubert, Bruckner, Liszt, Mahler: stuk voor stuk leefden en componeerden ze in het stroomgebied van de Donau, dat gedomineerd werd door de Habsburgse monarchie. Op de betoverende klanken van de grote meesters voert deze bijzondere cruise u mee naar het muzikale hart van Centraal-Europa. Tijdens onze verschillende stops wordt u getrakteerd op tal van concerten op legendarische locaties waar de beroemde componisten ooit zelf aan het werk waren. Deze muzikale weelde wordt gecombineerd met architectuur, schilder-, beeldhouw- en landschapskunst tot een unieke culturele symfonie in het teken van het Oostenrijks-Habsburgse keizerrijk en de mooie Donau.

Uw RINGtv reisgezelschap

Uiteraard worden we ook culinair verwend en komen we van wijnexperte Simonne Wellekens (De Standaard) alles te weten over Oostenrijkse wijnen met een exclusieve degustatie. 

Op onze reis worden we begeleid door Sophie Detremmerie, die haar sporen verdiende onder andere als medeorganisator van het Klarafestival en Festival van Vlaanderen Gent. 

Praktische info

Benieuwd naar deze muzikale cruise op de Donau met RINGtv?

Reserveer tijdig jouw muzikale reis

Rechtsreeks reserveren kan telefonisch via Rivages du Monde

Rivages du Monde is bereikbaar op werkdagen van 9u tot 17u30