Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nieuws

Nieuws

Op weg naar historische droogte: “Hopen op wat regen als ik weerbericht bekijk”

Er mag de komende dagen dan wel regen voorspeld worden, het blijft bijzonder droog. Dat heeft gevolgen voor de landbouwers in onze regio. “Het zonnige weer was leuk om op het veld te werken, maar nu is het toch hopen op regen als ik ’s avonds naar het weerbericht kijk”, zegt landbouwer Jonas...

Nieuws

Aantal ongevallen op niveau van voor coronapandemie: “Geen sprake meer van structurele verbetering”

In het eerste trimester van dit jaar zijn er vijf dodelijke verkeersslachtoffers gevallen in onze provincie. Dat zijn er vier minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van Verkeersinstituut VIAS. In heel ons land is het aantal verkeersongevallen flink gestegen, tot het...

Nieuws

Verkoeling zoeken aan boord van Kanaaltochten Brabant

Verkoeling zoeken bij deze zomerse temperaturen kan niet alleen in, maar ook op het water. Kanaaltochten Brabant zet, na een moeilijke coronaperiode, zijn toeristisch aanbod weer extra in de kijker. Wij voeren mee op één van de nieuwe boottochten, tussen het Scheldeland en Vilvoorde.

Nieuws

Fietser in levensgevaar na aanrijding door auto

Een fietser is vanmiddag levensgevaarlijk gewond geraakt bij een ongeval in Merchtem. Toen hij de Wolvertemsesteenweg wou oversteken, werd hij gegrepen door een wagen.

Nieuws

Volgens weerman Erwin moeten we water sparen: “Laat die plastic zwembaden dus nog even leeg”

Er moet in onze regio dringend meer dan honderd liter regen per vierkante meter vallen, als we komende zomer grote watertekorten willen vermijden. Dat zegt weerman Eddy Vranckx uit Pepingen. Hij roept dan ook op om zo weinig mogelijk water te verspillen, want de zomer zou best wel eens warm en...

Nieuws

Zware brand vernielt gloednieuwe bed and breakfast

Op de Haachtsesteenweg in Steenokkerzeel heeft maandag in de vooravond een zware uitslaande brand gewoed bij de gloednieuwe Yoerik's Business B&B. “Het project is eigenlijk net af. De bed and breakfast zou op 1 juli de eerste klanten ontvangen”, zegt uitbater Patrick.

Nieuws

Vlaanderen trekt 25 miljoen euro uit om leegstaand weg te werken

Vlaanderen trekt 25 miljoen euro uit om de leegstand in handelskernen aan te pakken. De komende maanden trekt een team van experten naar meer dan 80 gemeenten om de problematiek aan te pakken. In onze regio gaat het om Halle, Vilvoorde, Wemmel, Zaventem en Zemst. “Elke Vlaming verdient een...

Nieuws

Gevaarlijk kruispunt in Merchtem krijgt eindelijk verkeerslichten

Het gevaarlijk kruispunt van de Wolvertemsesteenweg en de Linthoutstraat in Merchtem krijgt dit najaar verkeerslichten. “Veilig oversteken is hier praktisch onmogelijk. Eindelijk komt er een veilige oplossing voor dit zwarte punt”, zegt schepen van Openbare Werken Steven Elpers.

Nieuws

Provincie investeert in meer en betere natuur

De provincie Vlaams-Brabant investeert meer dan 400.000 euro in negen projecten die de biodiversiteit in Vlaams-Brabant moeten verbeteren. Eén van de projecten is ‘Een boost voor kamsalamander in Oxdonk’ van Regionaal Landschap Brabantse Kouters, waardoor de bescherming van de kamsalamander in...

Nieuws

Einde verhaal voor strips van Urbanus

Na 201 avonturen komt er een einde aan de stripreeks van Urbanus. Het laatste album zal dit najaar verschijnen. Bedenkers Urbanus uit Tollembeek en Willy Linthout willen in schoonheid stoppen en het voortaan wat rustiger aan doen.

Nieuws
Update

Wagen vliegt uit bocht op afrit E40: bestuurder overlijdt ter plaatse

Op de afrit van de E40 in Kraainem is vanmiddag een dodelijk ongeval gebeurd. Een voertuig miste er om een nog onduidelijke reden zijn bocht en reed vol in op de vangrail. De bestuurder werd uit het voertuig geslingerd en overleed ter plaatse.

Nieuws

Eventsector vindt amper personeel

De eventsector zit met de handen in het haar. De festivalkalender puilt uit, maar er is amper personeel. Barmannen- en vrouwen, mensen voor de opbouw en afbraak, technici, voor zowat elke taak staan er vacatures open. Belangenvereniging Event Confederation start daarom met een campagne om die...

Nieuws

Paarsdag in Heilig Hart & College in Halle

Vandaag is het de internationale dag tegen holebi- en transfobie. Het is een oproep naar verdraagzaamheid en respect voor de hele holebi- en transgemeenschap. Daarom nemen tal van middelbare scholen vandaag deel aan de zogenaamde Paarscampagne, ook in onze regio. Wij trokken naar het Heilig Hart...

Nieuws

Toegangsweg UZ Brussel valt buiten LEZ: "Voor niks nieuwe wagen gekocht"

De toegangsweg naar het UZ Brussel via de Dikke-Beuklaan valt niet langer onder de Brusselse lage-emissiezone (LEZ. Daar zijn patiënten uit de Rand die het ziekenhuis met een oude wagen bezoeken blij om. Alleen hebben velen hun oude dieselwagen inmiddels vervangen. Eén van hen is Paul Van Den Eynde.

Nieuws

Hallenaar Jeroen D'hoedt stopt met atletiekcarrière

Veldloper Jeroen D’hoedt uit Halle neemt afscheid van de atletiek. Dat maakte hij bekend op Instagram. De voorbije jaren had hij meerdere blessures. Het hoogtepunt in de carrière van D’hoedt was zijn deelname aan de Olympische Spelen in Rio.

 

Nieuws

Living Tomorrow of hoe we in de toekomst zullen bouwen

Gisteren was het Open Wervendag, een initiatief van de Conferatie Bouw om jongeren warm te maken voor een job in de bouwsector. Daar raken functies niet altijd ingevuld, momenteel staan er zelfs 16.000 vacatures open. In Vilvoorde kon je de 50 metershoge innovatiecampus van Living Tomorrow...

Nieuws

Grimbergen breidt geboortebos uit

De gemeente Grimbergen is eigenaar geworden van een stuk grond van meer dan 1 hectare tussen het nieuwe en het oude geboortebos aan de Humbeeksesteenweg. Daardoor kan het geboortebos fors worden uitgebreid.

 

Nieuws

Wie wint de Trofee voor het Beste Souper 2022?

De strijd van Trofee voor het Beste Souper is gestreden. Zaterdag vond in brouwerij Palm in Steenhuffel de grote finale plaats. Verenigingen uit Liedekerke, Kapelle-op-den-Bos, Ternat, Kampenhout, Wemmel en Overijse namen het daarin tegen elkaar op.

 

Nieuws

Al meer dan 250 rijbewijzen ingetrokken voor gsm'en achter het stuur

Op nog geen twee weken tijd hebben de politiezones in Halle-Vilvoorde al meer dan 250 rijbewijzen ingetrokken voor gsm’en achter het stuur. Dat meldt het parket van Halle-Vilvoorde. Tot en met 30 juni mag de politie strenger optreden tegen het gsm-gebruik.

Nieuws

Dodelijk ongeval in Sterrebeek

Op de Oude Keulseweg in Sterrebeek is in de nacht van zaterdag op zondag een dodelijk ongeval gebeurd. Een voertuig reed er in op een geparkeerde oplegger langs de kant van de weg. Voor de bestuurder kon geen hulp meer baten.