Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nieuws

Nieuws

Lening met uitgestelde betaling maakt renovatie toegankelijker

De voorbije twee jaar lieten de provincie Vlaams-Brabant, de gemeente Sint-Pieters-Leeuw en Woonwinkel Zennevallei acht woningen in Ruisbroek renoveren. Zo worden de kwaliteit en het energieverbruik van woningen van mensen met een laag inkomen verbeterd. De renovaties kaderen binnen een groter...

Nieuws

"Afvoeren circulatieplan gaat niet snel genoeg"

Het afgevoerde circulatieplan blijft in Londerzeel de gemoederen bedaren, tot zelfs een klacht van N-VA bij de gouverneur en het Agentschap Binnenlands Bestuur. “Maar het wegnemen van de borden wordt komende week uitgevoerd”, reageert schepen van Mobiliteit Dimitri Robbyns (LWD).

Nieuws

250 bedrijven te bezoeken tijdens Open Bedrijvendag

Vandaag is het voor de 32ste keer Open Bedrijvendag. 250 bedrijven zetten hun deuren open voor het publiek.

Sport

De triomftocht van Remco Evenepoel

Vandaag is Remco-dag. Schepdaalnaar, wereldkampioen en Vuelta-winnaar Remco Evenepoel werd vanmiddag eerst ontvangen in cc Westrand in Dilbeek voor de toekenning van zijn ereburgerschap. Daarna ging het met de wagen, begeleid door fietsers, naar de Brusselse Grote Markt.

Nieuws

Artelier en 10X10 exposeren in de Boesdaalhoeve

Tijdens het weekend van 8 en 9 oktober nemen de kunstenaars van Artelier en 10x10 gemeenschapscentrum de Boesdaalhoeve in Sint-Genesius-Rode in. Ze doen dat ter gelegenheid van de Open Atelierdagen van rOdeArt.

 

Nieuws

Doek valt over Sportimonium in Hofstade

Het Sportimonium in Hofstade heeft de deuren gesloten. Het museum rond sporterfgoed wil zich naar eigen zeggen herbronnen en zoekt onderdak op een andere plek in Vlaanderen.

Nieuws

Rechtszaak rond dodelijk ongeval Kayleigh uit Asse is uitgesteld

Deze week moest voor de politierechtbank in Aalst de rechtszaak starten over het dodelijk ongeval in het Oost-Vlaamse Nieuwerkerken, nu drie jaar geleden. Daarbij kwam de 14-jarige Kayleigh uit Asse om het leven. Maar de zaak wordt uitgesteld. De advocaat van de verdachte beweert namelijk dat er...

Nieuws

Gouverneur bezoekt Ternat als 65e en laatste gemeente van zijn ronde

De ronde van Vlaams-Brabant van provinciegouverneur Jan Spooren zit erop. Het voorbije jaar bezocht Spooren alle 65 gemeenten van Vlaams-Brabant om de lokale besturen beter te leren kennen. Afsluiter vandaag is Ternat.

Nieuws

Fout in uitnodiging voor boosterprik van Gooikenaren

In Gooik is er een fout geslopen in de uitnodiging voor het krijgen een nieuw coronavaccin. Sommigen kregen een brief waarin staat dat ze zich zaterdagvoormiddag kunnen aanmelden bij vaccinatiecentrum Strijland, maar het centrum is dan gesloten. 

Nieuws

Crisis betekent doodsteek voor Dilbeekse buurtwinkel

In Dilbeek sluit buurtwinkel 't Begijnenborreke de deuren. Kim en Ellen moeten hun droom na vier mooie jaren abrupt opbergen door de hoge energieprijzen en de dalende koopkracht. Hun klanten gaan het winkeltje missen.

Sport

Horeca kijkt uit naar WK voetbal, maar niet onbezorgd

Over twee maanden begint het WK voetbal in Qatar, en daar kijken veel café-uitbaters naar uit. Maar jammer genoeg niet onbezorgd, want door de dure energieprijzen is het nog maar de vraag of ze de voetbalfans goed zullen kunnen ontvangen.

Nieuws

Kampenhout stelt toekomstbeeld van dorpscentrum voor

De gemeente Kampenhout werkt al een paar jaar aan de herinrichting van het dorpscentrum. Zo wil ze onder meer Villa Lucie en het Kasteel van Bellinghen bewaren, restaureren en een nieuwe functie geven. Daarnaast vroeg de gemeente vorig jaar de inwoners hoe er meer leven in het Kampenhoutse...

Nieuws

Parket Halle-Vilvoorde pakt dierenmishandelaars aan

De Brusselse correctionele rechtbank heeft zich donderdag over twaalf dossiers van dierenmishandeling gebogen. De themazitting werd georganiseerd door het parket van Halle-Vilvoorde, naar aanleiding van Werelddierendag op dinsdag 4 oktober. Verschillende eigenaars van paarden en honden die...

Nieuws

Brand in Hals pluimveebedrijf

In Halle heeft gisteravond een brand gewoed in pluimveebedrijf Wyverkens. Een vrachtwagen en een deel van een schuur vatten vuur.

 

Nieuws

De Lijn zoekt meer dan 200 chauffeurs

Vervoersmaatschappij De Lijn is op zoek naar personeel. Ze organiseert op 11 oktober een jobdag, onder meer in de stelplaats in Grimbergen. Er is vooral een tekort aan buschauffeurs.

Nieuws

Derde verdachte van dubbele moord Kraainem blijft in de cel

De derde verdachte in het onderzoek naar de dubbele moord in Kraainem blijft in de cel. De man verscheen gisteren voor de Brusselse Kamer van Inbeschuldigingstelling, die besliste om zijn aanhouding met een maand te verlengen.

Nieuws

Merchtemse groentenakker kaalgeplukt door dieven : “Terwijl we kweken voor de zwakste mensen”

Op 25 are aan Bosbeekberg in Merchtem telen Antoon Vanderstraeten (43) en zijn vriendin in Den Bosbeekhof verse groentjes en bloemen. Doel: recht van het veld kan je ze kopen, ze werken ook samen met het OCMW van Merchtem en leveren een deel van de opbrengst aan minder bedeelden. Nu wordt het...

Nieuws

Extra controles op weggooien van afval uit de auto

Van 3 oktober tot en met 9 oktober is het de zesde Week van de Handhaving. Er komen extra controles op het wegwerpen van afval vanuit de wagen. De boete daarvoor bedraagt minstens 80 euro.

Nieuws

Nieuwe digitale snelheidscamera's voor zone KASTZE

De gemeenten Kampenhout, Steenokkerzeel en Zemst, die samen de politiezone KASTZE vormen, investeren fors in digitale snelheidscamera's. Door de nieuwe camera's gaat het verwerken van de overtredingen veel sneller.

Nieuws

Grootste wijnbottelarij van de Benelux in Asse

Langs de Brusselsesteenweg in Asse heeft warenhuisketen Delhaize een nieuwe wijnbottelarij geopend. Met 9.500 vierkante meter gaat het om de grootste in z’n soort in de Benelux.