Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nieuws

Nieuws

Researchpark Zellik extra beveiligd

Het Researchpark in Zellik wordt extra beveiligd. Dat is nodig om een einde te maken aan de aanslepende overlast. Vooral het straatracen is in het Researchpark een groot probleem.

Marc Snoeck
Nieuws

HALLE: sp.a, CD&V en Groen vormen coalitie, Snoeck wordt burgemeester

De kogel is door de kerk. sp.a, CD&V en Groen hebben in Halle een akoord bereikt over een nieuwe coalitie. Marc Snoeck (sp.a) volgt Dirk Pieters op als burgemeester.

Nieuws

Man verdacht van doodslag 80-jarige vrouw in Halle

Er is een verdachte aangehouden voor de gewelddadige dood van een 80-jarige vrouw in Halle. De man van 30 verschijnt vandaag voor de raadkamer. 

Nieuws

LIEDEKERKE: CD&V Plus, sp.a vooruit en Open Vld vormen coalitie

In Liedekerke zijn CD&VPlus, spa.a vooruit en Open Vld het eens geraakt om samen de gemeente te besturen. Steven Van Linthout, de lijsttrekker van CD&V, wordt burgemeester. 

Nieuws

Jeugd palmt Grote Markt Halle in

Vandaag is het de Dag van de Jeugdbeweging en dat was vanmorgen duidelijk te zien en te horen op de Grote Markt in Halle. Tientallen jongeren verzamelden er om te genieten van muziek en...boterhammen met choco of confituur.

Sport

Frauke Dirickx in haar element als lerares aan Volleybalschool Vilvoorde

Frauke Dirickx, een icoon in de Vlaamse volleybalwereld, zette 2 jaar geleden een punt achter haar sportieve carrière. Ze geeft nu les aan de volleybalschool in Vilvoorde en dat bevalt haar bijzonder goed. 

Nieuws

Villa Clementina in Zemst blaast 5 kaarsjes uit

Villa Clementina in Zemst is 5 jaar jong. Villa Clementina is een bijzonder kinderdagverblijf: 1 op de 3 kindjes die er verblijven, kampt met een fysieke of een mentale beperking en heeft nood aan bijkomende zorgen. 

Nieuws

Ruim 18 miljoen euro voor extra plaatsen in scholen

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits maakt in totaal een bedrag van 150 miljoen euro vrij voor extra plaatsen in de klas in Vlaanderen en Brussel. De investeringen gaan hoofdzakelijk naar het secundair onderwijs omdat het tekort aan plaatsen daar de komende jaren het grootst is. In onze...

Nieuws

Politie houdt oogje in zeil tijdens gemeenteraad

In Liedekerke hielden gisteren ongeveer 15 agenten een oogje in het zeil tijdens de zittig van de gemeenteraad. Vooraf was opgeroepen tot een stil protest tegen de nieuwe coalitie, maar uiteindelijk is alles rustig gebleven.

Nieuws

Zwaardere straf voor berucht wapenhandelaar

De beruchte wapenhandelaar Jacques Monsieur heeft in beroep een zwaardere straf gekregen. Hij kreeg die straf voor illegale wapenleveringen aan onder meer Libië, Tsjaad, Iran en Pakistan. De man is veroordeeld tot 4 jaar cel en een boete van 1,2 miljoen euro. In eerste aanleg was dat nog 3 jaar...

Nieuws

DILBEEK: Willy Segers blijft burgemeester in nieuwe coalitie met Open Vld

Willy Segers (N-VA) blijft ook de komende 6 jaar de burgemeester van Dilbeek. Hij staat wel aan het hoofd van een nieuwe coalitie. Open Vld verhuist van de oppositie naar de meerderheid. DNA!, Groen-sp.a en CD&V ruilen de meerderheid in voor de oppositie. 

Nieuws

Voormalige directeurswoning Vilvoorde voorlopig beschermd

De voormalige directeurswoning Keller, in de d'Aubreméstraat in Vilvoorde, wordt voorlopig beschermd. Dat heeft minister-president Geert Bourgeois beslist. Het gaat om een ruime herenwoning uit 1873 die gebouwd werd in neoclassicistische stijl. 

Nieuws

Londerzeel-Diegem: de match die niemand wil verliezen

In de tweede amateurklasse A van het voetbal ontvangt Londerzeel zondag Diegem. Ondanks de overwinning van vorige week staat Londerzeel na 7 speeldagen laatste en Diegem staat voorlaatste. De match van zondag is nu al bijzonder belangrijk voor beide ploegen. 

Sport

Fred Van den Steen niet langer coach bij Grimbergen

Fred Van den Steen is niet langer coach bij eersteprovincialer Grimbergen. Zijn vervanger is Stef Van Winckel.

Nieuws

Proces treinramp Buizingen moet in het Frans: verjaring dreigt

Het proces rond de treinramp in Buizingen moet dan toch in het Frans worden gevoerd dat heeft de arrondisementsrechtbank beslist. Dat terwijl de politirechter in Halle in eerste aanleg had beslist om het proces in het Nederlands te houden. De beslissing heeft grote gevolgen. De zaak loop heel...

Nieuws

Linkebeek: Activ’ stelt voorwaarden voor coalitiedeelname

De tweetalige lijst Activ’ wil Yves Ghequière, winnaar van de verkiezingen en lijsttrekker van Link&Venir, eventueel depanneren, maar enkel ‘als het communautaire thema zes jaar lang in de ijskast blijft’.

Nieuws

Drugskoerier Zaventem veroordeeld tot 36 maanden cel

Een man die maar liefst 1,2 kilogram heroïne had ingeslikt en betrapt werd op de luchthaven van Zaventem, is veroordeeld tot 36 maanden cel voor drugssmokkel.

Nieuws

Provincie: N-VA nodigt 3 partijen uit voor gesprekken

In Vlaams-Brabant nodigt N-VA de partijen CD&V,Open Vld en Groen om onderhandelingen te starten over een provinciale coalitie. Dat meldt Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken in een tweet.

Nieuws

Onzekerheid bij verfproducent blijft

De werknemers bij verfconcern AkzoNobel in Machelen en Vilvoorde zullen pas volgende week weten waar ze aan toe zijn, zo is vernomen in vakbondskringen van het bedrijf. Nieuw banenverlies lijkt onvermijdelijk.

Nieuws

Assenaar naar assisen voor doodslag op echtgenote

Een 68-jarige man uit Kobbegem die ervan verdacht wordt zijn vrouw te hebben gedood, moet voor het Hof van Assisen verschijnen. Dat bevestigt de Brusselse Kamer van Inbeschuldigingstelling.