Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nieuws

Nieuws

Aanwezigheid Nederlandstalig personeelslid verplicht in horecazaken Zennevallei

In elke horecazaak in de Zennevallei moet binnenkort minstens één Nederlandstalig personeelslid aanwezig zijn. De gemeenten Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw passen het gezamenlijk horecareglement aan om de veiligheid te verhogen.

Nieuws

Winterhallen dompelen Overijse onder in gezellige eindejaarssfeer

Na een jaar zonder kerstmarkten en eindejaarsevenementen worden er weer tal van activiteiten gepland om een gezellige warmte te creëren op koude winterdagen -en avonden. In Overijse zullen de Markthallen van eind november tot begin januari omgetoverd worden tot de Winterhallen.

Sport

12-jarige amazone Eline: “Door wederzijds vertrouwen met pony’s kan ik veel bereiken”

De 12-jarige Eline De Ridder uit Opwijk is een talentvolle amazone. Ze behaalde al Belgische titels in zowel jumping als eventing. Als jongste deelnemer aan het Europees kampioenschap Eventing in Polen kaapte ze onverwacht een top 10-plaats weg. “Niet alles draait om winnen, ik doe mijn sport...

Nieuws

Vergunning Lidl-project Liedekerke vernietigd

De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft de omgevingsvergunning voor een Lidl-supermarkt en 32 appartementen vernietigd. Het project vlak bij het station van Liedekerke stuitte op protest van onder meer Natuurpunt Affligem-Liedekerke en het Departement Omgeving.

Sport

Meisjes ontdekken straatvoetbal in Vilvoorde

Op de Grote Markt in Vilvoorde werd zondag een voorronde van de Soccer Sisters Cup georganiseerd. Dat is het allereerste straatvoetbaltoernooi voor meisjes in Vlaanderen. Zowel de stad als de organisatie willen tonen dat de sport niet uitsluitend voor jongens is.

Nieuws

Eén Kapelse school blijft gesloten tot herfstvakantie

In Kapelle-op-den-Bos blijft Vrije Basisschool Karamba ook deze week gesloten. Na een testronde werden negentien coronabesmettingen vastgesteld in de lagere school uit Ramsdonk. Bijna alle leerlingen van basisscholen De Pepel en De Kiem kunnen wel opnieuw naar school.

 

Nieuws

Bonte wil coronapas uitbreiden: ‘Verwarring duurt te lang’

Mogen burgemeesters zelf het initiatief nemen om het Covid Safe Ticket in te voeren op bepaalde plekken of in bijzondere omstandigheden? Daar is de voorbije dagen verwarring over ontstaan. Een aantal ministers van de Vlaamse Regering spreekt elkaar tegen. Hans Bonte, de burgemeester van...

Nieuws

Grootschalige rampoefening op Brussels Airport

Gisteren werd op Brussels Airport een grootschalige rampoefening georganiseerd. Daarbij werd het neerstorten van een vliegtuig door een problemen met het landingsgestel gesimuleerd. De rampoefening duurde ruim zes uur, er namen in totaal 300 personen deel.

Nieuws

Agoria Solar Team klaar voor slopende wedstrijd doorheen Marokkaanse Sahara

Het Agoria Solar Team maakt zich op voor de start van de Solar Challenge Morocco. Tijdens de wedstrijd zal de zonnewagen op vijf dagen tijd 2.500 kilometer door de Marokkaanse Sahara afleggen. Spannende momenten dus ook voor Pieter Janssens uit Zaventem en Ruben Van Acker uit Lennik, de...

Nieuws

Plattelandscentrum Paddenbroek feestelijk geopend

Dit weekend is het plattelandscentrum Paddenbroek in Gooik feestelijk geopend. De volledig vernieuwde site werd ingehuldigd tijdens een plechtig moment, waarna ‘Feest op Paddenbroek’ losbarstte met workshops, broodbakken, wandelingen, huifkarrentochten, springkastelen en optredens.

Nieuws

Covid Safe Ticket wordt verplicht voor bezoek aan woonzorgcentra

Wie binnenkort een woonzorgcentra wil bezoeken, zal een coronapas moeten tonen. Dat heeft Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke gezegd tijdens het televisieprogramma De Zevende Dag. Het decreet wordt woensdag gestemd in het Vlaams parlement.

Nieuws

Na een jaar van wegenwerken gaat Wolvertemsesteenweg terug open

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters en de gemeente Grimbergen hebben vandaag officieel de Wolvertemsesteenweg heropend. De handelaars en gemeente organiseerden voor de gelegenheid een groot straatfeest.

Nieuws

DARK-actie politiezone Kastze opnieuw van start gegaan

In Kampenhout, Steenokkerzeel en Zemst is de DARK-actie van de politiezone Kastze opnieuw van van start gegaan. DARK wil tijdens de komende wintermaanden het aantal woninginbraken terugdringen. Zo zal de politie regelmatig controles uitvoeren op verdachte voertuigen. De actie, die voor de...

Nieuws

Broeilab hielp handelscentrum Vilvoorde al aan 25 starters

Sinds Broeilab samen met de stad Vilvoorde de leegstand in het handelscentrum bestrijdt, heeft het al 25 nieuwe starters aan een pand kunnen helpen. “De rol van Broeilab in de heropleving van ons handelscentrum is opvallend. Het zorgt ervoor dat we kunnen zeggen dat we het ergste achter de rug...

Nieuws

CC Strombeek begint weekend met twee nieuwe expo's

Morgen openen in Cultuurcentrum Strombeek in Grimbergen twee nieuwe tentoonstellingen. Eén ervan toont het werk van de gerenommeerde Britse kunstenaar Michael Dean. De andere draait rond het werk van de beloftevolle Congolese kunstenaar Hadassa Ngamba. 

Nieuws

Drie scholen Kapelle-op-den-Bos dicht door corona

Drie basisscholen van de Kobos-scholengroep zijn vandaag vrijdag dicht gebleven omwille van een coronabesmetting bij acht leerkrachten. Dat bevestigt schepen van Onderwijs Lena Ghysels (N-VA). 

Nieuws

Dag van de Jeugdbeweging: "Laat zien hoe trots je bent"

Het is vandaag de Dag van de Jeugdbeweging. Parken, pleinen en straten worden overspoeld met kleurrijke sjaaltjes en hemden waarin kinderen en jongeren fier tonen dat ze bij een jeugdbeweging horen. In Vlaanderen zijn dat er in het totaal ongeveer 285.000.

Nieuws

ViTeS opent nieuwe hub en kringwinkel met tekort aan personeel

Vandaag opent aan de Bergensesteenweg in in Sint-Pieters-Leeuw een nieuwe winkel en HUB van Kringwinkel ViTeS. De Kringwinkel is niet alleen een tweedehandswinkel, maar in de eerste plaats een sociaal tewerkstellingsinitiatief. Maar door de krapte op de arbeidsmarkt is het moeilijk om mensen te...

Nieuws

Actiecomité Red Melsbroek verontwaardigd over brief MS Centrum

Het actiecomité Red Melsbroek is niet te spreken over de open brief die het personeel en de patiënten van het Nationaal MS Centrum deze week de wereld instuurden. Het comité vindt het niet kunnen dat het uitblijven van een nieuwbouw in hun schoenen wordt geschoven. Red Melsbroek zegt dat het van...

Sport

SK Nossegem zoekt dringend jeugdtrainers

Voetbalclub SK Nossegem zit met de handen in het haar. De club zoekt dringend trainers die de jeugdploegen willen coachen. De tweede provincialer wil geen spelers weigeren, maar als er niet snel iets verandert, kan het niet anders. Gelukkig springen voorlopig enkele ouders in de bres.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

SPORT 25/10/2021

Bekijk hier de sport van maandag 25 oktober.

NIEUWS 25/10/2021

Bekijk hier het nieuws van maandag 25 oktober.

Vlaanderen Regionaal 24/10/2021

In Vlaanderen Regionaal kijk je met Felice Dekens naar de leukste of meest spraakmakende reportages van de andere regionale zenders.

VIVA! Wijnen: Wijnkasteel Genoels-Elderen / Wijnkasteel Vandeurzen

In VIVA! Wijnen blikken we terug op onze uitstap naar 2 wijnkastelen die RINGtv vorig jaar organiseerde. Met onze kijkers brachten we een bezoek aan wijnkasteel Genoels-Elderen in het Limburgse Haspengouw en wijnkasteel Vandeurzen in het Vlaams-Brabantse Hageland.