Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nieuws

Nieuws

Freddy zet tuin open voor gezinnen met kinderen

Het is prachtig lenteweer, en dus heerlijk om buiten te spelen en te ravotten. Maar veel kinderen kunnen dat niet, omdat ze bijvoorbeeld op een klein appartement wonen. Freddy Vanden Wouwer uit Hoeilaart heeft daar iets op gevonden. Hij stelt z’n eigen tuin open voor gezinnen die er geen hebben....

Nieuws

Monsterproces tegen ‘clan Modest’ van start

Vandaag start het proces tegen een grote criminele organisatie die zich specialiseerde in oplichting met voertuigen. De zogenaamde ‘clan Modest’ zou maar liefst 600 feiten gepleegd hebben en opereerde deels vanuit onze regio. 81 beklaagden staan terecht.

Nieuws

Stand-upcomedian Wim Dufraing roept op tot ludiek protest aan Calandrokaai

Omdat er teveel hondendrollen liggen op de Calandrokaai in Kapelle-op-den-Bos, besliste de gemeente om er een verbod uit te vaardigen in afwachting van de plaatsing van bewakingscamera’s. Dat verbod wordt niet gesmaakt door de Kapelse stand-upcomedian Wim Dufraing, die oproept om er selfies te...

Nieuws

Chiro Jezus-Eik opnieuw slachtoffer van vandalisme: “We zijn het echt beu”

De Chiro van Jezus-Eik wordt al een hele tijd geplaagd door vandalisme. Dit keer werden de ramen ingegooid en is er allerlei materiaal stukgemaakt en besmeurd met uitwerpselen.

Nieuws

RandKrant organiseert fotowedstrijd voor postkaartenreeks

Het tijdschrift RandKrant van vzw ‘de Rand’ organiseert een fotowedstrijd in de Vlaamse Rand. De knapste inzendingen zullen vereeuwigd worden in een postkaartenreeks. Deelnemen kan tot 16 mei.

Nieuws

Halle wil gemeenschapsleven binnenkort doen herleven

De stad Halle doet via een filmpje op YouTube een oproep aan inwoners, verenigingen en kunstenaars om projecten voor te stellen die het gemeenschapsleven een duwtje in de rug kunnen geven.

 

Nieuws

Parket wil gemeentesecretaris en burgemeester Gooik vervolgen

Het parket vraagt aan de Raadkamer om burgemeester van Gooik Michel Doomst en algemeen directeur Eric Van Snick voor de correctionele rechtbank te brengen. Dat weet Persinfo. Volgens het parket Halle-Vilvoorde hebben ze zich schuldig gemaakt aan belangenneming.

Nieuws

Voorlopige plannen nieuwe school Itterbeek onthuld

In Itterbeek in Dilbeek zijn de voorlopige plannen voor een nieuwe basisschool voorgesteld aan de buurtbewoners. Via digitale ontmoetingsmomenten konden ze hun input geven over de plannen.

Nieuws

Gemeenteraadsvoorzitster Grimbergen in coma gebracht

Gemeenteraadsvoorzitter Chantal Lauwers (53) uit Grimbergen is in coma gebracht wegens een besmetting met het coronavirus. Ze zal de gemeenteraad van volgende week niet kunnen leiden. Dat meldt schepen Bart Laeremans namens de partij Vernieuwing.

Nieuws

Faillissement Léberg Bronnen zware dobber voor drankenhandelaars

Het faillissement van water- en frisdrankenproducent Léberg Bronnen uit Roosdaal bezorgt ook tal van drankenhandelaars in de regio een financiële kater.

Nieuws

Vilvoorde opent vrijetijdssite .K in Koningslo

In Vilvoorde is aan de Streekbaan in Koningslo vandaag de nieuwe sport- en cultuurinfrastructuur .K (uitspraak: punt K) ingehuldigd. De plek moet het kloppend hart worden van Koningslo en plaats bieden aan scholen, sportclubs en het verenigingsleven. Vanaf volgende week starten de eerste...

Nieuws

GC De Melkerij hoopt op versoepelingen: "overheid stuurt ons een negatief signaal"

Ook al komt er vanaf 8 mei het zogenaamde ‘buitenplan’ dat een versoepeling van de coronamaatregelen mogelijk moet maken, de culturele sector blijft wat op z’n honger zitten. Want voorstellingen binnen organiseren, is nog niet aan de orde. In Gemeenschapscentrum De Melkerij in Zemst reageert...

Nieuws

Daling coronacijfers begint te stagneren

De daling in de coronacijfers van de voorbije twee weken lijkt zich niet meer door te zetten. De voorbije week kwamen er in onze regio Halle-Vilvoorde 1.107 coronapatiënten bij. Dat zijn er amper 50 minder dan de week daarvoor.

Nieuws

Spelertjes SK Vlezenbeek op voetbalstage mét mediatraining

In Vlezenbeek in Sint-Pieters-Leeuw organiseerde SK Vlezenbeek voor het eerst een Paasstage. Niet zomaar een voetbalkamp, maar een sportstage mét mediatraining.

Nieuws

Koppel koolmezen broedt nest uit in... brievenbus

De lente is stilaan in het land en dat is goed te zien bij Daniel Van Bellingen in faciliteitengemeente Wemmel. Voor het tweede jaar op rij heeft hij koppel koolmeesjeszijn  brievenbus uitgekozen als broedplaats voor een nest.

Nieuws

Fietsers krijgen veilige oversteek op Leirekensroute in Opwijk

In Opwijk zijn werken begonnen aan de Steenweg op Dendermonde. Die moeten fietsers op de Leirekensroute een veiligere oversteek bieden.

 

Nieuws

60% van gecontroleerde bedrijven overtrad coronamaatregelen

De politie en de sociale inspectiediensten hebben in de laatste drie weken van maart in Vlaams-Brabant 117 handelszaken en bedrijven gecontroleerd op de naleving van de coronamaatregelen. Bij maar liefst 60 procent werden inbreuken vastgesteld.

Nieuws

Vilvoordse anderstalige kinderen oefenen Nederlands op de stoep

Bijna 100 Vilvoordse kinderen krijgen deze paasvakantie een bezoekje van vrijwilligers. Samen met hen krijgen ze de kans om hun Nederlands te oefenen op een speelse manier.

Nieuws

Gratis openbaar vervoer van en naar vaccinatiecentrum Koornmolen

Sinds vandaag kan al wie een coronavaccin krijgt in vaccinatiecentrum Koornmolen in Gooik daar gratis naartoe met het openbaar vervoer van De Lijn.

 

Nieuws

Bestuurder vrijgelaten na dodelijk ongeval in Londerzeel

De 43-jarige man die aan het stuur zat van de wagen die betrokken was bij het dodelijk ongeval met een fietsster in Londerzeel is door de onderzoeksrechter vrijgelaten. Dat is vernomen bij het parket van Halle-Vilvoorde. De man werd niet in verdenking gesteld.