Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nieuws

Nieuws

Ringtrambus kan voortaan vlot door Vilvoordse Vlierkensstraat

In Vilvoorde is gisteren de heringerichte Vlierkensstraat in de wijk Kassei officieel geopend. De Vlierkensstraat is een niet onbelangrijk deel van het traject van De Ringtrambus.

 

Nieuws

Dieven gaan aan de haal met karpers van Wemmelse Vissers

Met het zonnige weer van de jongste dagen is het voor de Wemmelse Vissers hét ideale moment om de vislijn nog eens boven te halen. Maar fijn is dat niet meer. De laatste jaren worden karpers in vijver Balcaen steeds vaker gestolen. De vissersclub zit met de handen in het haar.

Nieuws

Pepingen gaat gemeentehuis verbouwen

In Pepingen heeft de gemeenteraad een voorontwerp goedgekeurd voor de verbouwing van het gemeentehuis. Het krijgt boven de raadzaal een extra verdieping.

Nieuws

Siemens viert 125 jaar aanwezigheid in België

Feest gisteravond bij Siemens in Huizingen. Het technologiebedrijf vierde er z’n 125 jaar aanwezigheid in België.

Nieuws

Somers erkent orthodoxe kerk in Dilbeek als lokale geloofsgemeenschap

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers heeft zes nieuwe lokale geloofsgemeenschappen erkend. Eén daarvan is de orthodoxe kerk HH. Georgios en Alena in Dilbeek.

Nieuws
update

Lichaam van vermiste man gevonden in Zemst

Er is vanmiddag een lichaam gevonden in de Zenne ter hoogte van Zemst. Het parket laat weten dat het gaat om een man uit Hofstade die sinds vorige week vermist was.

Nieuws

Ring in Zaventem dicht van zaterdagavond tot zondagmiddag

Dit weekend gaat de Ring rond Brussel in Zaventem een tijdlang dicht. Van zaterdagavond acht uur tot zondagmiddag twee uur wordt het tweede laatste deel van de nieuwe brug van de Hector Henneaulaan over de autosnelweg geplaatst.

 

Nieuws

Rotstuin provinciedomein Huizingen wint Hans Vredeman De Vries-prijs

De rotstuin in het provinciedomein Huizingen heeft de Hans Vredeman De Vries-prijs gewonnen. De Koning Boudewijnstichting reikt die prijs jaarlijks uit aan een project rond historische tuinen.

 

Nieuws

Buurt aangeslagen na dodelijk ongeval: “Droeshout is in rouw”

In Droeshout, bij Opwijk, wordt aangeslagen gereageerd op het dodelijk ongeval waarbij gisteren een 82-jarige vrouw om het leven kwam. “Droeshout is in rouw, het slachtoffer woonde vlakbij het ongeval”, zegt burgemeester Inez De Coninck.”

Nieuws

Dieven weg met 120 meter koperkabel: “Hinder treinverkeer rondom Vilvoorde en Zemst”

Door een kabeldiefstal ter hoogte van Eppegem is het treinverkeer woensdagmorgen verstoord tussen Vilvoorde en Mechelen. Er zijn vertragingen van en naar Antwerpen maar de problemen zouden om 10 uur van de baan moeten zijn.

Nieuws

Oud-burgemeester van Meise Jos Emmerechts veroordeeld voor passieve corruptie

Voormalig burgemeester van Meise Jos Emmerechts en ex-schepen Wim Verbeke zijn door de rechtbank in Brussel veroordeeld tot een gevangenisstraf van een jaar met uitstel voor belangenneming en passieve corruptie. De twee krijgen ook een effectieve boete van 32.000 euro opgelegd. Volgens de...

Nieuws

’t Zeepaardje in Vilvoorde opnieuw open: “Geen probleem met luchtkwaliteit"

Zeepaardje in Vilvoorde kan opnieuw de deuren openen. Gisteren viel zowel een leerling als een leerkracht flauw in het zwembad, waarop het zwembad geëvacueerd en gesloten werd. Uiteindelijk blijkt er niks aan de hand. “We hebben de testanalyses gekregen en daaruit blijkt dat er geen probleem is...

Nieuws

Ring rond Brussel dit weekend volledig dicht voor plaatsing brugdeel: “Knap staaltje ingenieurswerk”

De Ring rond Brussel gaat dit weekend in Zaventem een tijdlang dicht. Van zaterdagavond tot zondagmiddag wordt het tweede laatste deel van de nieuwe brug van de Hector Henneaulaan over de autosnelweg geplaatst. Voor die klus wordt de autosnelweg volledig afgesloten voor het verkeer.

Nieuws

De Lijn hertekent aanbod in het Pajottenland: betere verbindingen tussen Gooik, Lennik, Ternat en Asse

Tegen de zomer komt er een buslijn tussen Leerbeek en Asse. Op het traject zal de bus onder meer de dorpskernen Ternat en Lennik passeren en langs scholen, treinstations en een ziekenhuis rijden. "Onze inwoners vragen al jaren om deze verbinding tussen Asse en het Pajottenland", klinkt het bij...

Nieuws

Jeroen legt Londerzeel op gevoelige plaat vast: “Opvallend hoe snel een landschap verandert”

Zes jaar ging fotograaf Jeroen De Vroede met zijn camera op pad door zijn eigen gemeente. Hij vereeuwigde de foto’s in zijn eerste boek ‘Lonnesiel’.

Nieuws

RINGtv-Vaderdagactie bij Brouwerij Palm in Steenhuffel

Bij brouwerij Palm in Steenhuffel vond gisteren de ontknoping plaats van onze grote Vaderdagwedstrijd. De gelukkigen zullen komende zondag, met Vaderdag, zeker geen dorst lijden. Van de tientallen papa's die door hun kinderen waren genomineerd werden er zes uitgeloot die het equivalent van hun...

Nieuws

Kritiek op inzet Franstalige agenten op luchthaven: “De praktijk leert ons dat het problemen oplevert”

In heel Vlaanderen is er een nijpend tekort aan politieagenten. Ook op de luchthaven van Zaventem is dat een groot probleem. Volgens Sigrid Goethals, kamerlid voor N-VA en schepen in Asse, zet de Federale Politie daarom Franstalige agenten in. Maar dat vindt ze ontoelaatbaar in een Vlaamse...

Nieuws

Brussel geeft groen licht voor tramlijn naar luchthaven

De Brusselse regering heeft het licht op groen gezet voor de aanleg van een stuk tramlijn van aan de NAVO-rotonde in Evere tot aan de grens met onze regio. Het is de bedoeling dat de tram uiteindelijk ook tot aan de luchthaven van Zaventem. 

 
Nieuws

82-jarige fietsster komt om het leven bij ongeval in Opwijk

Bij een ongeval dinsdagnamiddag in Opwijk is een fietsster van 82 jaar om het leven gekomen. Bij het ongeval zou ook een vrachtwagen met oplegger betrokken zijn.

Nieuws

Opnieuw fietser in de Zenne beland: vierde incident op een paar maanden tijd

Er is is opnieuw een fietser in de Zenne beland. Ter hoogte van de Brusselsesteenweg in Eppegem reed een man met zijn elektrische fiets in het water. Hij kon door de brandweer gered worden en is er zonder kleerscheuren vanaf gekomen. Het is al het vierde incident in een half jaar tijd waarbij...