Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nieuws

Nieuws

Renovatie voor sporthal Wemmel: "Hoognodig na 48 jaar"

De gemeentelijke sporthal aan de Dijck in Wemmel wordt volledig gerenoveerd. De gemeente geeft daarvoor de opdracht aan TMVW dat sinds 2020 de uitbating van de sporthal op zich neemt. De totaalrenovatie wordt volgens een voorzichtige raming geschat op 4 miljoen euro, maar dat bedrag kan oplopen. 

Nieuws

Dilbeek roept waterleveranciers op matje: "Tegemoetkoming voor problemen"

In Dilbeek blijven de waterproblemen aanslepen. Sinds 4 januari veroorzaken verschillende lekken en breuken in de hoofdwaterleiding problemen. Grote delen van Dilbeek ervoeren een tijdlang watertekort of een aanzienlijke drukverlaging op de leidingen. Het gemeentebestuur is de problemen beu en...

Nieuws

Zaventem organiseert reanimatiecursus voor zesde leerjaren

In de gemeente Zaventem kan elke leerling van het zesde leerjaar binnenkort reanimeren. Het gemeentebestuur gaf alle basisscholen de kans om een reanimatiecursus aan te bieden, zodat leerlingen in noodsituaties voortaan hun steentje kunnen bijdragen.

 

Nieuws

Levende bibliotheek in Wemmel: “Geen boeken ontlenen, maar mensen van vlees en bloed”

De bibliotheek van Wemmel organiseert nu zaterdag 4 februari voor het eerst een Levende Bibliotheek. Daar ontleen je niet enkel boeken, maar ook echte mensen van vlees en bloed. Dit van oorsprong Deens concept wint steeds meer aan populariteit.

Nieuws

Iconische Zaventemse zwaan is ziek

De Zaventemse zwaan, een van de bekendste bewoners van de gemeente, is ziek. In de zomer van 2021 stond de luchthavengemeente nog in rep en roer omdat haar mannetje werd doodgebeten door loslopende honden. De zowat 20 jaar oude zwaan is nu opgenomen met een bacteriële infectie. Even werd het...

Nieuws

Fiets gevonden bij zoekactie naar vermiste vrouw in Zemst

Aan de sluis in Zemst is zonet bij de zoektocht naar de vrouw van 25 die vorig weekend in de Zenne terechtkwam, een fiets gevonden.

Nieuws

Camera met AI scant producten in de winkelkar bij Colruyt

In de Colruyt-vestiging in Halle is vanmorgen de 'easy check out' gelanceerd. Dat is een nieuw kassasysteem waarbij een camera met artificiële intelligentie de producten registreert wanneer die van de ene kar naar de andere overgezet worden. Dat gaat sneller en is minder belastend voor de...

Nieuws

Zuhal Demir: “Harry Potter-event op domein Groenenberg niet voor herhaling vatbaar”

Het event ‘Harry Potter: A Forbidden Forest Experience’ op domein Groenenberg in Sint-Pieters-Leeuw is niet voor herhaling vatbaar. Dat zegt Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir. Volgens Demir was de schaal van het evenement te groot en had het te veel impact op de natuur.

 

Nieuws

Emile Van Bellinghen overleden: herbekijk de special rond 'The Lord'

Emile Van Bellinghen is overleden. Jarenlang baatte hij de legendarische discotheek ‘The Lord’ in Schepdaal uit. ‘The Lord’ was de danstempel waar BV’s en kappers altijd welkom waren. Emile Van Bellinghen werd 70. Naar aanleiding van zijn overlijden kan je op deze website opnieuw kijken naar de...

Nieuws

Actiecomité Affligem Windstil protesteert tegen windturbines langs E40

Het actiecomité Affligem Windstil heeft vanmiddag geprotesteerd tegen de twee windturbines die energieleverancier Engie en Eoly willen bouwen langs de E40. Die zouden te hoog zijn en te dicht bij de woningen staan, en lawaaihinder en slagschaduw veroorzaken.

Nieuws

Uitblijven stikstofakkoord hangt als schaduw boven Brussels Airport

Op de luchthaven van Zaventem is er grote ongerustheid over de nieuwe omgevingsvergunning. Die is dringend nodig omdat de huidige vergunning in juli 2024 afloopt. Maar volgens het stikstofarrest is een nieuwe vergunning onmogelijk zonder dat de uitstoot van stikstof drastisch naar beneden gaat.

Nieuws

Isabel Lowyck nieuwe directeur van het Kasteel van Gaasbeek

Isabel Lowyck is vanaf vandaag de nieuwe directeur van het Kasteel van Gaasbeek. Lowyck werkte eerder al voor musea als M Leuven en Museum Kunst & Geschiedenis. Ze wil het tentoonstellingsbeleid van het kasteel voortzetten en thema’s als duurzaamheid en inclusie in de toekomst een belangrijkere...

Nieuws

Week van het Witloof: op bezoek bij telers Magnus in Merchtem

Witloof, het is een oer-Belgische groente die vanaf vandaag een week lang in de kijker staat. De familie Magnus uit Merchtem zag de populariteit van de groente de laatste tijd dalen. Een spijtige zaak vinden de witlooftelers. Bij het begin van de Week van het Witloof vragen ze dan ook meer...

Nieuws

Herstelling Budabrug kan eindelijk starten: 'Veerboot komt er niet'

De herstellingswerken aan het brugdek van de Budabrug zullen eindelijk van start kunnen gaan. Dat kon pas na de inspectie ervan door de gerechtsexperts. Een veerboot voor voetgangers en fietsers waar eerder sprake van was, komt er niet.

Nieuws

School in Oetingen blijft dicht door defecte verwarmingsketel

Enkele leerkrachten van de kleuterschool De Bron in Oetingen merkten dat er vanochtend rook opsteeg vanuit het gebouw. De brandweer kwam massaal ter plaatse, maar het gevaar was al snel geweken. Het bleek uiteindelijk om een defecte verwarmingsketel te gaan. De school bleef wel dicht vandaag.

Nieuws

Provincie Vlaams-Brabant zet in op groendaken

De provincie Vlaams-Brabant trekt 75.000 euro uit voor het klimaatproject ‘Groendaken, groengevels en ontharding’ van 3Wplus. Met het project wil 3Wplus samen met tien gemeenten inwoners stimuleren en ontzorgen om hun dak, gevel of de ruimte rond hun woning groener en klimaatrobuuster te maken.

Nieuws

David Cummins nieuwe korpschef Pajotse politie

David Cummins heeft vandaag de eed afgelegd als korpschef van de Politiezone Pajottenland. Hij volgt waarnemend korpschef Philippe De Gelas op. Cummins is 52 jaar en heeft een rijke carrière binnen de lokale en federale politie. Hij wil vooral inzetten op communicatie en samenwerking, en weer...

Nieuws

Kinderdagverblijf Babilou mag opnieuw open: “Voorwaarden zijn voldaan”

Kinderdagverblijf Babilou in Kraainem gaat morgen open. Het Agentschap Opgroeien heeft de schorsing - waardoor ruim 60 kindjes geïmpacteerd waren - na twee maanden opgeheven. “Er is geen gevaar meer voor de kinderen”, klinkt het.

Nieuws
Update

Nieuwe zoektocht naar vermiste vrouw uit Eppegem voorlopig zonder resultaat

Vandaag is in Eppegem opnieuw gezocht naar de 25-jarige vrouw uit Eppegem die zaterdagavond met haar fiets in de Zenne belandde. Die zoektocht is intussen stopgezet en leverde niets op. "Noch het lichaam, noch de fiets werd gevonden. Morgen zoeken we opnieuw", zegt Alain Remue van de Cel...

Nieuws

Einde verhaal voor Marc Sleen Museum

Het Marc Sleen Museum in Brussel stopt zijn werking en wordt onderdeel van het Belgisch Stripcentrum. Dat meldt BRUZZ. Het Stripmuseum bevindt zich vlakbij het museum rond de in 2016 overleden striptekenaar uit Hoeilaart, dat in 2009 de deuren opende.