Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Extreme iceskating in Liedekerke lokt steeds meer belangstellenden

Extreme iceskating in Liedekerke lokt steeds meer belangstellenden

Extreme Iceskating is geen bekende sport maar het is wel een erg spectaculaire. Elke vrijdag kan je op de schaatsbaan in Liedekerke beoefenaars van de Extreme Iceskating aan het werk zien. En het minste wat je kan zeggen, is dat je over de nodige portie lef moet beschikken om de sport te doen.

Breakdance maar dan op het ijs en met hoge sprongen. Zo kan je extreme iceskating het best omschrijven. Op de piste van de schtaasbaan staan schansen en hindernissen waarmee de jongeren stunts kunnen aanleren en oefenen. Maar extreme iceskating is meer dan stunts alleen. 

"Het is eigenlijk een combinatie van demo's die worden uitgevoerd of een battle", aldus voorzitter van Extreme Iceskating Liedekerke. "Best te vergelijken met breakdance op het ijs."

Wedstrijden zijn er niet, het gaat alleen om het aanleren en het oefenen van trucs. De mosterd halen de lesgevers op het internet via filmpjes op youtube en facebook. Je hoeft zeker geen aangeboren stuntman te zijn om te starten.Motivatie en enthousiasme zijn het belangrijkst.

Een goede bescherming is uiteraard cruciaal: helm, handschoenen, kniebeschermers, elleboogbescherming...

De club in Liedekerke groeit alleszins snelen de jongste jaren zijn ook meer en meer meisjes lid.