Machelen-Diegem maatje te sterk voor Grimbergen in het basketbal

zon 7 jan 2018

In de eerste provinciale van het basketbal heeft Machelen-Diegem de derby op het veld van Grimbergen gewonnen met 62-71. Machelen-Diegem blijft goed op dreef, Grimbergen blijft in het sukkelstraatje.

Grimbergen start nochtans goed aan de wedstrijd en weet al snel een kloof uit te bouwen: 10-2. Na het eerste kwart staat het zelfs 24-12, de bezoekers geven voorlopig niet thuis. Maar dan wordt Machelen-Diegem wakker, de bezoekers komen terug tot 30-27.

Grimbergen gaat wel met een voorsprong de rust in: 38-32. Ook in het begin van de tweede helft blijft Grimbergen goed op dreef. Het wordt 48-38, opnieuw staat een kloof van 10 punten op het bord. Maar dan schieten de bezoekers een nieuwe inhaalrace op gang. Van 52-45 gaat het naar 58-60, Machelen-Diegem staat op voorsprong!

Bij de thuisploeg lijkt de veer gebroken, de eindstand wordt 62-71. Machelen-Diegem blijft dus goed op dreef, Grimbergen zit nog altijd in de hoek waar de klappen vallen.