vlcsnap-2015-12-23-17h14m45s228.png

‘Dag meneer De Wilde’ in Dilbeek, Beersel en Overijse

don 24 dec 2015

Jan De Wilde toert momenteel door Vlaanderen met ‘Dag meneer De Wilde’. De volgende weken houdt hij onder meer halt in Overijse, Beersel en Dilbeek. 

‘Dag meneer De Wilde’ is een programma waarin de protestsinger-songwriter  zijn grootste hits brengt maar ook uitpakt met nieuw materiaal. Haast alle concerten zijn uitverkocht. Nochtans is ‘succes’ een woord waar Jan De Wilde doorgaans allergisch aan is. “Het overkwam me ook al een keer na de release van de plaat HèHè. We werden toen dag en nacht opgebeld en we werden ook belaagd door wielerterroristen die een handtekening moesten hebben. Ik ging me dan doorgaans verstoppen in de badkamer terwijl mijn vrouw de papiertjes verzamelde waarop ik dan een handtekening moest zetten”, aldus Jan De Wilde in gesprek met KrisKras. Maar anno 2015 geniet de bekendste inwoner van Aaigem wel zichtbaar van het succes.  

Voorts schreef Jo Baert een biografie over De Wilde. En 62 van zijn nummers werden samengebracht in een CD-box. “Als ik hoor hoe ik sommige liedjes zong met een dichtgeknepen stemmetje, schaam ik met rot. Maar wellicht door het vele vroegere roken en drinken heb ik een aangenamere stem gekregen. En daar ben ik wel blij mee”, glimlacht de minzame zanger. Naar aanleiding van kerst- en eindejaar heeft RINGtv enkele CD-verzamelboxen en biografieën onder de kerstboom gelegd. Wie in aanmerking wil komen voor dit fijn kerstcadeau, moet doorklikken naar deze link. 

En wie Jan De Wilde aan het werk wil zien kan onder meer naar Leuven (06/01), Dilbeek (06/02), Alsemberg (13/02) of Overijse (27/02).