kunstinhuis.jpg

‘Kunst in Huis’ Dilbeek promoot jonge kunstenaars

din 28 apr 2015

In Dilbeek promoot de kunstuitleendienst ‘Kunst in Huis’ het werk van nieuwe kunstenaars. Hun creaties worden een maand tentoongesteld in CC Westrand en verhuizen nadien naar de kunstuitleendienst.

Bij ‘Kunst in Huis’ in Dilbeek kan je kunstwerken lenen of kopen. Vergelijk het met een bibliotheek. De uitleendienst bestaat al 36 jaar en wil nu onder het motto ‘Nieuwe Loten’ jonge kunstenaars een duwtje in de rug geven door hun werk breed onder de aandacht te brengen. Zo kan je momenteel  in CC Westrand het werk bewonderen van Sidney Aelbrecht, Denie Put, Veroniek Van Samang en Leen Van Tichelen.

"Ik ben daar heel tevreden mee. Ik heb als kunstenaar nog niet zo heel veel kansen gehad om tentoon te stellen. Dit is ongeveer de vierde keer dat ik een tentoonstelling heb en ik vind het heel belangrijk dat de werken eens kunnen ademen en  in een andere context kunnen gezien worden dan louter in het atelier", vertelt Veroniek Van Samang vanavond in KrisKras. Ons magazine verdiept zich trouwens niet alleen in het werk van Veroniek Van Samang maar ook in dat van Leen Van Tichelen. Zeker kijken dus vanavond naar KrisKras, straks na het nieuws. Meer info vind je ook op http://kunstinhuis.be/nieuweloten