rechtbank12.jpg

‘Laatste 100 dagen’-grap in Kapelle-o/d-Bos eindigt in zware werkstraffen

maa 15 jun 2015

Drie jongeren die vorig jaar een spoor van vernieling trokken door het Sint-Theresiacollege in Kapelle-op-den-Bos, zijn maandag door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot werkstraffen van 80 uur.

Een ‘laatste 100 dagen’-grap is vorig jaar uit de hand de gelopen in het Sint-Theresiacollege in Kapelle-op-den-Bos. Toen de leerlingen ‘s morgens aankwamen in school bleek dat er 2 buitendeuren vernield waren. Ook in het gebouw waren verschillende ruiten gesneuveld. Tot slot werden ook enkele bureaus overhoop gehaald.

Al snel werd duidelijk dat zo'n vijftien jongeren 's nachts de school waren binnengedrongen met een loper, die de laatstejaars traditiegetrouw hadden gekregen aan de vooravond van hun laatste honderd dagen. Wat begon met her en der een vuilbak omver te gooien eindigde in een spoor van vernieling.

De politie en de school konden vijftien jongeren identificeren die bij de feiten  betrokken waren.  Onder hen bevonden zich een aantal oud-leerlingen. Tegen deze oud-leerlingen werd uiteindelijk ook een klacht ingediend.  Zij werden vandaag veroordeeld en kregen werkstraffen tot 80 uren.