ruimtevoorderand_4.png

‘Ruimte voor de Rand’ zet natuurprojecten Vlaamse Landmaatschappij in de kijker

din 6 sep 2016

De Vlaamse Landmaatschappij, afgekort VLM, wil haar natuurprojecten in de Vlaamse Rand bekender maken bij het grote publiek. Daarom richtte het de Facebookpagina ‘Ruimte voor de Rand’ op waarop bezoekers kunnen bekijken welke locaties de VLM onder handen neemt om de beperkte open ruimte waardevoller te maken. 

De site aan de Tiendeschuurveld in Sint-Stevens-Woluwe is één van de open ruimtes in de Vlaamse Rand waar de VLM een mooi stukje natuur van wil maken. Maar er zijn nog veel meer natuurprojecten die VLM op poten zet in de 19 gemeenten van de Rand en die bundelt de VLM onder de noemer Ruimte voor de Rand. “Wij proberen verschillende kleine open ruimtes met mekaar te verbinden, te versterken en te zorgen dat een natuurgebied een natuurgebied is. Dat moet duidelijk zijn voor de wandelaars. Hetzelfde geldt voor het landbouwgebied in onze regio. We proberen dus de karakteristieken naar boven te brengen”, zegt projectleider Luc Vander Elst.

Om al de projecten in de belangstelling van de mensen te brengen, communiceert de VLM vanaf nu ook via de sociale media. Via de Facebookpagina ‘Ruimte voor de Rand’ kunnen de verschillende projecten gevolgd worden.