tuinbouwshool_merchtem.jpg

“Middeleeuwse schandpaal is terug in Merchtem”, hekelt CDV-oppositie

din 21 apr 2015

In een open brief hekelt de Merchtemse CD&V-oppositie de manier waarop het Merchtemse schepencollege gecommuniceerd heeft in de zaak rond de geschorste directeur van de tuinbouwschool.  “De techniek van de middeleeuwse schandpaal is terug in de vorm van mediaverklaringen”, zo staat te lezen in de open brief die in alle Merchtemse brievenbussen zal bedeeld worden.

Begin deze maand werd de directeur van de tuinbouwschool bij hoogdringendheid geschorst omwille van normoverschrijdend gedrag. Zowel de inrichtende macht als het parket voeren een onderzoek. De directeur heeft echter zijn onschuld altijd staande gehouden.

In een open brief hekelt de CD&V nu de manier waarop burgemeester De Block en het schepencollege over de zaak gecommuniceerd hebben. De partij is naar eigen zeggen beschaamd over het imago van de gemeente "waar de privacy niet voor iedereen telt". “De techniek van de middeleeuwse schandpaal is terug in de vorm van mediaverklaringen. Iedereen weet dat een bericht in de media snel aandikt. Al snel werden voor het ‘vermoeden van ongepast seksueel gedrag’ etiketten zoals ‘verkrachter’, ‘pedofiel’ of ‘vuile pater’ boven gehaald. Dit gebeurt niet als je hierover geen verklaringen aflegt. Onze burgemeester denkt dat hij niet alleen politieker maar ook rechter is”, aldus de CD&V in de open brief.

Volgens de oppositiepartij moest het college als inrichtende macht terecht zijn verantwoordelijkheid nemen maar niet op deze manier. De CD&V hoopt dan ook dat het parket snel duidelijkheid zal brengen.