voorgerecht_professoren_halve_finale.png

10 jaar RINGtv-KOK: garnalencocktail (professoren)

vrij 27 maa 2020

‘Garnalencocktail’, het klinkt zoals het is: lekker! Toch geeft elke chef deze klassieker een eigen toets. Dat merkten we ook tijdens de halve finale van 10 jaar RINGtv-KOK. Misschien probeerde je eerder al de versie van de leraars uit, probeer dan nu eens het gerecht dat de professoren Katia en Francis onze jury voorschotelden. Smakelijk!

Ingrediënten:

- garnalen
- kerstomaatjes
- coeur de boeuf-tomaten
- suiker
- witte wijnazijn
- specerijen: laurier, tijm, steranijs, jeneverbessen en peper, ook dille bieslook, cayenne
- sjalot
- sla: little gems
- kwarteleitjes
- 2 eigelen
- een weinig mosterd
- Whorcestershire
- tabasco
- cognac
- tomatenketchup
- druivenpitolie

Bereiding:

- Pel de garnalen en hou de koppen bij
- Emondeer de kerstomaatjes
- Bereid de pekel voor: 1/3 water, 1/3 suiker, 1/3 witte wijnazijn, specerijen (laurier, thijm, steranijs, jeneverbessen, peper)
- Snijd de sjalotringen fijn en leg ze samen met de tomaten een paar uur in de pekel
- Snijd een coeur de boeuf-tomaat carpaccio
- Snij de sla
- Kook de kwarteleitjes 2 minuten en 25 seconden
- Werk af met dille, bieslook en gefrituurde garnaalkopjes (30 seconden op 180 graden)

- Voor de saus meng je twee eigelen, 10 gram moutarde de Dijon, 3 cl Worcestershire, tabasco, 60 gram tomatenketchup, 3 cl cognac, 50 cl druivenpitolie en wat cayennepeper

Bekijk hier deze halve finale.