Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

11.000 sportievelingen ontdekten Vlaamse Rand tijdens De Gordel 2021

11.000 sportievelingen ontdekten Vlaamse Rand tijdens De Gordel 2021

Vorige week hebben zo’n 11.000 deelnemers zich geregistreerd voor een wandel- of fietstocht tijdens de Gordel 2021. “Een zonovergoten Gordelzondag lokte dan weer duizenden bezoekers naar het provinciedomein van Huizingen en focusgemeente Sint-Pieters-Leeuw voor optredens en animatie”, blikt minister van Vlaamse Rand Ben Weyts tevreden terug.

Vorig jaar was er een afgeslankte editie van De Gordel. Tijdens de editie van 2021 werd de Gordelweek wel afgesloten met optredens en animatie in Sint-Pieters-Leeuw en Huizingen. “De Gordelzondag was de apotheose van een succesvolle editie”, zegt minister van Vlaamse Rand Ben Weyts enthousiast. “Maar ook veel mensen hebben onze gemeenschapscentra ontdekt”, vult Jo Van Vaerenbergh, directeur van vzw de Rand, aan.

De Gordel 2021 noteerde zo’n 11.000 sportievelingen die te voet of per fiets de groene Vlaamse Rand ontdekten. Voor elke geregistreerde deelnemer wordt de komende maanden een boom geplant. Maar liefst 60.000 fietsers voltooiden bovendien de 100km challenge op Strava. “Ook deze editie hebben we weer aandacht geschonken voor de specifieke problematiek in de pracht van onze Vlaamse groen Rand”, besluit Weyts.