Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

12-jarige amazone Eline: “Door wederzijds vertrouwen met pony’s kan ik veel bereiken”

12-jarige amazone Eline: “Door wederzijds vertrouwen met pony’s kan ik veel bereiken”

De 12-jarige Eline De Ridder uit Opwijk is een talentvolle amazone. Ze behaalde al Belgische titels in zowel jumping als eventing. Als jongste deelnemer aan het Europees kampioenschap Eventing in Polen kaapte ze onverwacht een top 10-plaats weg. “Niet alles draait om winnen, ik doe mijn sport gewoon graag”, aldus Eline.

Afgelopen weekend nam Eline deel aan een kwalificatiewedstrijd voor de Jumping Mechelen. Met haar pony Joe legde ze een foutloos parcours af. Bovendien zette de combinatie de snelste tijd neer, waardoor ze een ticket voor de kerstjumping kon bemachtigen. “Maar eigenlijk is mijn favoriete discipline eventing, de triatlon van de paardensport”, legt Eline uit. “Eén van de onderdelen, de cross country, is minder toegankelijk voor het publiek. Dan tellen enkel mijn pony en ik.”

Eline verlengde dit jaar met Joe haar Belgische titel Eventing. Ze eindigde zevende op het Europees kampioenschap. Ook met Puzzle, de pony van haar jongere broer Andraes, veroverde Eline al nationale titels in de jumping. “Door zonder zadel te trainen op een speelse manier, creëer ik een sterke band met de dieren”, vertelt de tiener uit Opwijk. “Zij vertrouwen mij en ik vertrouw hen. Daardoor kunnen we meer bereiken.”

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

VIVA! Feestspecial Botanica Veltem

Bij tuincentrum Botanica uit Veltem kan je inspiratie opdoen voor de feestdagen op hun prachtige kerstmarkt.

VIVA! Wijnen: Op wijnuitstap met RINGtv

Van 3 tot 5 december vindt in Court-Saint-Etienne opnieuw het Salon Saint-Vincent du Vin et du Fromage plaats. Begin november trokken de kijkers van RINGtv naar een soortgelijke wijnbeurs in Spy. Voorts brengen we een bezoek aan het Domaine Viticole du Chenoy, het levende bewijs dat België...

VIVA! Feestspecial Valentino Schepdaal

Sinterklaas brengt een bezoek aan Valentino Chocolatier in Schepdaal. Hij ontdekt er hoe de chocoladen figuurtjes gemaakt worden.

NIEUWS 26/11/2021

Bekijk hier het nieuws van vrijdag 26 november.