Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

126 banen bedreigd bij Diegemse IT-dienstenleverancier

126 banen bedreigd bij Diegemse IT-dienstenleverancier

Bij IT-dienstenleverancier Getronics in Diegem zijn 126 van de 336 banen bedreigd. Als de herstructurering niet lukt, denkt de directie eraan om het faillissement aan te vragen. “Een wansmakelijke vorm van chantage”, klinkt het bij de vakbonden.

Vorige maand scheurde de Belgisch-Luxemburgse tak van Getronics, met hoofdzetel in Diegem, zich af van de internationale groep. Een gevolg van de overname van het moederbedrijf door een investeringsfonds. Dat fonds toont  nu ook interesse in ons land, op voorwaarde dat de activititeiten hier gesaneerd worden. Daarbij moeten 126 van de 336 werknemers vertrekken. “Maar de directie zoekt een manier om de wet-Renault te omzeilen”, reageert Kris Vanden Bossche van de Christelijke vakbond. “Bovendien dreigt men het faillissement aan te vragen als het personeel niet ingaat op een onfatsoenlijk voorstel.”

De personeelsleden die aan de slag blijven, moeten tot 15 procent van hun loon inleveren. De vakbonden hebben een verzoeningsaanvraag ingediend. Een bemiddelaar moet alle partijen rond tafel krijgen.


Meer hierover vanavond in ons nieuws.