13-jarige jongen helpt inbraak in Dilbeek op te helderen

vrij 26 jun 2015

Een jongen van 13 jaar uit Dilbeek heeft de politie geholpen bij de opheldering van een inbraak. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde.

Maandag 22 juni werd in Dilbeek ingebroken in een woning. Daarbij werden verschillende uurwerken en elektronische toestellen gestolen waaronder een plasma-tv. Terwijl de politie de vaststellingen doet, komt een jongen van 13 jaar naar hen toe. “Hij vertelt de speurders dat hij een nummerplaat heeft kunnen noteren van een voertuig dat eerder die dag aan de getroffen woning geparkeerd stond. Het parket geeft de politie opdracht om een huiszoeking uit te voeren op het adres van de eigenaar van het voertuig omdat één van de kinderen daar bij de politie bekend is voor verschillende diefstallen. Op het bewuste adres heeft men inderdaad de gestolen plasma-tv teruggevonden”, vertelt Carol Vercarre van het parket Halle-Vilvoorde.

De verdachte, een man van 24 jaar uit Sint-Jans-Molenbeek, werd opgepakt en werd intussen door de onderzoeksrechter aangehouden. Het verhaal bevestigt nog eens  dat alertheid bij verdachte gedragingen aan woningen een inbraak kan ophelderen of voorkomen.