Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

132 hectare extra natuurreservaat in Grimbergen, Kapelle-op-den-Bos en Zemst

132 hectare extra natuurreservaat in Grimbergen, Kapelle-op-den-Bos en Zemst

Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege heeft het natuurreservaat ‘Bos van Aa – Kollinten’ uitgebreid met zo’n 132 hectare. Het reservaat is gelegen in de vallei van de Laarbeek, op het grondgebied van de gemeenten Grimbergen, Kapelle-op-den-Bos en Zemst.

Het gebied bestaat uit een aaneenschakeling van bossen, hooilanden, poelen en een onkruidakker. Ook Bovendien is het reservaat de thuis van heel wat dieren: vossen, reeën, hermelijnen en eekhoorns, maar ook vleermuizen tot de zeldzame kamsalamander. Het gebied is alleen toegankelijk voor wandelaars.

Door de uitbreiding geniet  heel wat groen in Grimbergen, Kapelle-op-den-Bos extra bescherming. Vlaanderen beschouwt het gebied als een waardevolle ecologische plek. Daardoor kan het Bos van Aa-Kollinten in de toekomst mogelijk op meer extra middelen rekenen voor een kwaliteitsvol en duurzaam natuurbeheer.

Door de erkenning wordt het reservaat 'Bos van Aa-Kollinten' maar liefst zes keer zo groot: van 22 hectare naar 154 hectare.