paarden_verwaarlozing.jpg

16 verwaarloosde paarden in Roosdaal in beslag genomen

din 23 feb 2016

In Roosdaal heeft de dienst Dierenwelzijn van de Vlaamse Overheid 16 verwaarloosde paarden en 3 honden in beslag genomen bij een landbouwer. De 80-jarige man kreeg vorig jaar nochtans een verbod op het houden van dieren. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

De man woont in erbarmelijke omstandigheden in een boerderij aan de Rijstraat in Roosdaal. Vroeger hield hij koeien maar enkele jaren geleden schakelde hij over op paarden. Na verschillende klachten over dierenverwaarlozing werd hij in 2015 veroordeeld door de rechter van eerste aanleg in Brussel. Hij kreeg er een boete van 2.400 euro en een verbod van 3 jaar op het houden van dieren.  

Maar Dierenwelzijn kreeg begin dit jaar opnieuw enkele klachten en stuurde andermaal een inspecteur naar de boerderij. Die stelde vast dat er nog steeds dieren aanwezig waren die onvoldoende verzorgd werden. Daarom liet Dierenwelzijn vorige week de dieren in beslag nemen. Het gaat om 16 paarden, 3 honden, een pup en enkele eenden en ganzen. Het is nog niet duidelijk of de man opnieuw voor de rechter moet verschijnen. (archieffoto)