Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

17 coronapatiënten in Jan Portaels, één overlijden

17 coronapatiënten in Jan Portaels, één overlijden

Het aantal coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen is aan het stijgen, maar ze kunnen de toestroom voorlopig nog goed aan. In het AZ Jan Portaels in Vilvoorde lagen gisteren 17 coronapatiënten. Eén patiënt overleed de voorbije dagen door het virus.

In het ziekenhuis in Vilvoorde liggen momenteel 17 bevestige coronapatiënten. Drie daarvan liggen aan een beademingstoestel op de afdeling Intensieve Zorgen. Zeven andere patiënten wachten op de transfereenheid op het resultaat van hun test. Gisteren waren er gespreid over heel de dag vijf nieuwe opnames. Eergisteren is ook een eerste patiënt overleden aan het coronavirus in het AZ Jan Portaels.

Het UZ Brussel telt momenteel 61 patiënten die verzorgd worden in verband met het coronavirus. Het gaat om  41 bevestigde coronapatiënten. Twee hebben een negatieve test afgelegd, de anderen wachten nog op hun resultaat. 15 coronapatiënten worden in het UZ Brussel behandeld op Intensieve  Zorgen. In het Brusselse ziekenhuis zijn zes patiënten overleden aan het virus.

In het ziekenhuis van Asse ligt vandaag nog geen enkele coronapatiënt. "Er is wel een triagepost opgestart in samenwerking met huisartsen. Daar wordt bepaald of mensen naar de spoedgevallen dooverwezen worden", zegt Chris Van Raemdonck van het OLV. "Alle coronapatiënten worden gehospitaliseerd in Aalst. Zo worden medewerkers en beschermingsmateriaal optimaal en efficiënt ingezet."

Hoeveel patiënten er in Aalst liggen nadat ze in Asse zijn doorverwezen, is niet duidelijk.Het AZ Sint-Maria in Halle tot slot geeft geen cijfers vrij over de opname van coronapatiënten. Sinds de uitbraak stelde Sciensano, het Belgisch Instituut voor de Gezondheid, in totaal 784 bevestigde coronagevallen vast in Vlaams-Brabant. Als we kijken naar onze regio zien we vooral besmettingen in de Rand rond Brussel en minder in het Pajottenland en de Zennevallei.