nieuwbouw_zavo.jpg

17 miljoen euro voor nieuwe schoolgebouwen Zaventem

vrij 6 maa 2015
De komende jaren wordt er voor 17 miljoen euro geïnvesteerd in nieuwe scholen in de gemeente Zaventem. Het gaat dan over een extra schoolgebouw voor het ZAVO en een nieuwe basisschool Hoek aan de Diegemstraat.
 
 

'De vraag naar nieuwe schoolgebouwen in Zaventem is erg groot,' zegt Bart Dewandeleer, schepen van Financiën in Zaventem.  Hij is dan ook tevreden dat onderwijs een topprioriteit is tijdens deze regeerperiode. De gemeente hoeft niet alles zelf te betalen, ook de Vlaamse regering en de scholen zelf doen een forse inspanning.
 
Centrum voor Wetenschap en Techniek
 
ZAVO, het Zaventems Vrij Onderwijs, bouwt aan de Hoogstraat een nieuw schoolgebouw dankzij het Vlaamse privaat-publieke scholenbouwprogramma ‘Scholen van Morgen’. Het gebouw, 'Centrum voor Wetenschap en Techniek', is bedoeld voor de nijverheidsrichtingen en wetenschappen. De Vlaamse overheid subsidieert ongeveer 75%, bijna 7 miljoen euro. Het ZAVO staat zelf in voor de andere 25%, of een ruime 2 miljoen euro. 
 
Nieuwe basisschool De Hoek
 
Aan de Diegemstraat investeert de gemeente 8 miljoen euro in de nieuwe school Hoek. Daarvan neemt de gemeente 3,5 miljoen voor haar rekening en subsidieert de Vlaamse overheid 4,5 miljoen euro. De investering in de school is één van de topprioriteiten binnen het gemeentelijk meerjarenplan voor investeringen dat in totaal 70 miljoen euro bedraagt. 
 
Foto: nieuwbouw ZAVO