ezelsoor4.jpg

18 gemeenten organiseren gratis boekenkaftdag

woe 2 sep 2015

18 gemeenten in Brussel en de Rand organiseren deze week ‘Ezelsoor’, een project waarbij leerlingen en ouders gratis hun boeken kunnen laten kaften. 

De eerste week van het nieuwe schooljaar is gestart en intussen stapelen de boeken die gekaft moeten worden zich op. Dat kaften niet altijd een lastige klus hoeft te zijn wordt deze week opnieuw in 18 gemeenten in Brussel en de Rand. Want daar wordt vanaf vandaag Ezelsoor georganiseerd. Een boekenkaftdag die dus steeds meer navolging krijgt. Onder meer Molenbeek, Laken, Machelen, Asse, Galmaarden, Lennik, Dilbeek, Zemst, Ternat, Sint-Genesius-Rode, Meise, Wezembeek-Oppem, Kraainem, Linkebeek, Halle, Wemmel, Sint-Pieters-Leeuw en Aarschot zijn intussen op de kar gesprongen.

Leerlingen en ouders krijgen er gratis kaftpapier en kunnen kiezen uit verschillende soorten vellen. Vrijwilligers helpen bovendien bij het kaften van de schriften en boeken.

Op tal van locaties zijn er bekende illustratoren aanwezig die je boek voorzien van een leuke, originele tekening. Voorts wordt er ter plaatse een cultuurmarkt op kindermaat georganiseerd waarbij de kinderen alle mogelijke info krijgen over alle culturele – en vrijetijdsactiviteiten in de gemeente. Meer info vind je op www.ezelsoor.info