willy_sommers.png

18 maanden cel voor fan die Willy Sommers bedreigde

din 14 apr 2015

Een 48-jarige vrouw uit Roeselare is door de rechter in Brussel veroordeeld tot 18 maanden cel en 1.200 euro boete omdat ze een jaar lang Willy Sommers en zijn gezin heeft gestalkt en met de dood bedreigd. Uiteindelijk bleek het een zeer trouwe fan te zijn.

 

 

In juni 2012 kreeg de vriendin van Willy Sommers een eerste zwaar beledigende brief van een onbekende afzender. In de brief zaten er ook foto's van hun twee kinderen met een zwart kruis over hun hoofdjes. Daarna kreeg ook Willy Sommers zelf regelrechte doodsbedreigingen.
 
De dader ging nog verder. Op een dag kreeg Willy Sommers drie kleine doodskistjes toegestuurd, met daarop de namen van zijn twee kinderen en het kindje van zijn volwassen dochter uit een vorige relatie. In de doosjes zaten dode muizen. 
 
Uiteindelijk bleek het om een trouwe fan te gaan. Tot Willy’s grootste verbazing herkende hij op camerabeelden bij de politie een vrouwelijke fan, die bij vele optreders voor hem op de eerste rij zat. Voor de rechter beweerde ze dat niet zij, maar haar zoon de brieven had verstuurd. Hij zou jaloers geweest zijn omdat zij zo veel aandacht besteedde aan Willy Sommers. 
 
De vrouw moet nu anderhalf jaar naar de gevangenis. Willy Sommers schrok van de lange gevangeinsstraf, maar is opgelucht dat deze donkere episode nu eindelijk achter de rug is. 'We zijn door een hel gegaan. Dit heeft meer dan een jaar geduurd en we waren bang om nog iets uit de brievenbus te halen. We konden het eerst niet geloven dat het om één van onze grootste fans ging', aldus Willy Sommers.