syrie.png

2 Syriëstrijders vertrokken vanuit Pajottenland

woe 10 sep 2014

Jongeren die naar Syrië trekken om er te vechten komen blijkbaar niet alleen uit grootsteden. Ook uit het Pajottenland zouden twee jongeren vertrokken zijn om te gaan oorlog voeren. Het zou gaan om een man uit Galmaarden en een man uit Bever. Het is Andy Penne, de pastoor van Galmaarden, die het nieuws bekend maakte.

Het gonst van de geruchten in het immer rustige Galmaarden. Een inwoner van de gemeente zou vetrokken zijn naar Syrië om er te gaan strijden. Het is pastoor Penne die  tijdens een eucharistieviering het nieuws aan zijn parochianen bekend maakte. Hij zelf vernam het verhaal via zijn contacten met de inwoners van Galmaarden. 

Het zou gaan om een 25-jarige man van Tsjetsjeense afkomst.  Volgens pastoor Penne is hij zo’n 4 maanden geleden vertrokken.  De kans dat de man in Syrië zit is reëel.

Burgemeester Deneyer van Galmaarden houdt zich op de vlakte. Volgens hem gaat het om een vermoeden.  De federale politie onderzoekt de zaak.  Ook over de man die uit Bever zou vetrokken zijn, is weinig bekend. Het zou gaan om een Belg.