sdc14839.jpg

200 ouders brengen nacht door aan HH College Halle

zat 9 mei 2015
In Halle hebben zo’n 200 ouders de nacht doorgebracht aan het Heilig Hart College om hun kind tijdig te kunnen inschrijven.

200 plaatsen
Vandaag startte om 9u de inschrijvingen voor het secundair onderwijs in het Heilig Hart College. Er zijn meer dan 200 plaatsen beschikbaar. Dat lijkt veel, maar een aantal ouders speelden liever op zeker en trokken gisteren rond 16u hun tenten op aan de schoolpoort.
Via de sociale media verspreidde het nieuws zich als een lopend vuurtje, waardoor niet veel later tientallen andere ouders arriveerden. Gewapend met plooistoelen, slaapzakken, wat mondvoorraad en drank zochten ze een plaatsje aan de schoolpoort.
Ouders legden op eigen initiatief een wachtlijst aan waarop rond middernacht al zo’n 200 ouders zich hadden ingeschreven. De beschikbare plaatsen zijn dus al ingenomen. Enkele mama’s en papa’s hadden ook een deurwaarder ingeschakeld die erop toezag dat alles volgens de afspraken verliep.
 
[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"30041","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"457","width":"610"}}]]
 
Inschrijvingen verlopen zonder voorrang
Heel wat ouders hebben kritiek op de inschrijvingsregels. 'Mijn kind is hier naar de kleuter- en lagere school geweest en toch krijgt hij geen voorrang. Op andere plaatsen is dat toch anders?', vraagt Fabienne, mama van Brecht, zich af.  'Ik woon hier op wandelafstand van de school. Het zou toch al te gek zijn dat ik uiteindelijk mijn kind naar Lennik of naar Lembeek moet sturen', zegt Dirk, papa van Rein. 'Ook kinderen van leerkrachten die hier les geven, krijgen geen voorrang. Dus ook ik ben vannacht hier komen slapen. Begrijpe wie begrijpen kan', vertelt ons een leerkracht die liever anoniem wenst te blijven.
 
[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"30042","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"457","width":"610"}}]]
 
Uiteindelijk opende het Heilig Hart College de deuren van de turnzaal opdat de ouders de nacht niet in open lucht moesten doorbrengen. Maar sommigen namen het zekere voor het onzekere en bleven tot de ochtend zitten aan de schoolpoort.