140908_zzgordel_.jpg

23 000 deelnemers voor tweede Gordelfestival

maa 8 sep 2014

De tweede editie van het Gordelfestival heeft gisteren ruim 23.000 deelnemers naar de Vlaamse Rand gelokt. Dat zijn er bijna twee keer zoveel als de 12.500 van  vorig jaar. Het hele gebeuren verliep zonder noemenswaardige problemen en bleef gespaard van sabotageacties.

Dat is het precieze aantal deelnemers dat gisteren intekende voor de topdag van het Gordelfestival. Dat  aantal komt in de buurt van de laatste versie van de 'klassieke' Gordel in 2012, toen 29.500 sportievelingen meededen. De organisatoren zijn dan ook tevreden. "We hebben in tegenstelling tot vorig jaar ook meer aandacht besteed aan de communicatie en dat heeft zijn vruchten opgeleverd", zegt Eddy Frans, directeur van VZW De Rand. 

Het Gordelfestival werd bovendien amper verstoord door sabotageacties zoals spijkers op de weg. Ook het aantal deelnemers dat moest verzorgd worden,  bleef beperkt.  73 werden opgevangen in een EHBD-post van het Rode Kruis.  Vijf van hen werden overgebracht naar het ziekenhuis.

Deze editie van het Gordelfestival bestond uit 440 km fietsroutes, 73 km wandelroutes en 33 km ruiterroutes. Aan het paradepaardje, de Groene Gordelroute van 120 km, namen zo'n 2000 fietsers deel. Maar het zijn de wandeltochten voor gezinnen die het meeste volk trekken.