gastg.jpg

24-jarige uit Wezembeek-Oppem wint Adobe Award

din 23 sep 2014

Jonathan Meurrens uit Wezembeek-Oppem heeft een computerspel gemaakt en heeft daarmee een internationale prijs gewonnen. De wedstrijd ging uit van het bedrijf Adobe. Als beloning mag Jonathan binnenkort naar Los Angeles.

Het spel heet ‘Tsjilp’.  En zoals de meeste games is ook ‘Tsjilp’ opgebouwd uit verschillende levels waarbij je telkens een ei naar het nest moet brengen.  Het spel was het eindwerk van de 24-jarige Jonathan Meurens tijdens zijn opleiding informatica.  Dat studieproject diende hij ook in bij Adobe dat een internationale wedstrijd organiseerde. Adobe is een softwareproducent die zich richt op de ontwikkeling van grafische software.

In totaal waren er zo’n 4000 deelnemers. Jonathan en zijn Ieperse kompaan Warre kaapten tot hun eigen verbazing de eerste prijs weg in het onderdeel Game Art en Design. Beide winnaars mogen nu gratis naar Los Angeles om een vierdaagse conferentie bij te wonen van ADOBE. Daar kunnen ze contacten leggen met de juiste mensen. Want het is de bedoeling dat het spel begin 2015 wereldwijd kan gespeeld worden op Iphone en Ipad.