Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

3 Restaurants uit onze regio krijgen 16 op 20 van Gault&Millau

3 Restaurants uit onze regio krijgen 16 op 20 van Gault&Millau

Gisteren werd restaurantgids Gault&Millau 2018 voorgesteld. Daarin krijgen restaurants traditiegetrouw een score op 20 punten. 3 Restaurants uit onze regio worden onderscheiden met 16 op 20: Le Gril aux Herbes d'Evan (Wemmel), Restaurant Terborght (Huizingen) en Alain Bianchin (Overijse). De laatste krijgt de hoge score voor het eerst.

Met 3 restaurants die 16 op 20 krijgen, doet onze regio het opvallend goed in de nieuwste editie van de Gault&Millau. Temeer daar niet minder dan 6 restaurants een mooi cijfer van 15 op 20 kregen. Het gaat om 5 restaurants die even goed doen als vorig jaar, met name 't Stoveke (Strombeek-Bever), Anobesia (Affligem), Restaurant Michel (Groot-Bijgaarden), Kasteel Diependael (Elewijt) en Barbizon (Hoeilaart). Opvallende nieuwkomer bij de restaurants die 15 op 20 halen is Sir Kwinten uit Lennik, waar Glenn Verhasselt, de eerste winnaar van de kookwedstrijd van RINGtv achter het fornuis staat.

Opvallende 'nieuwkomer' bij de restaurants die met een score van 14 op 20 worden bedacht, is Brasserie Julie (Sint-Martens-Bodegem) van voormalig sterrenchef Thomas Locus. Andere restaurants uit de regio die 14 op 20 halen zijn Auberge Napoleon (Meise), Kreukeltje (Oetingen), Kapblok (Dilbeek), Tartufo (Sint-Pieters-Leeuw) en Les Eleveurs (Halle).