delhaize_2.jpg

3000 extra porties per week voor Voedselbank Brussel-Brabant

din 6 jan 2015

De Voedselbank Brussel-Brabant krijgt voortaan elke week zowat 3000 porties voeding van Delhaize. De supermarktketen wil op die manier het probleem van voedselverspilling aanpakken. In samenwerking met het logistieke bedrijf Colfridis uit Londerzeel zal Delhaize drie keer per week etenswaren en producten waarvan de vervaldatum bijna verstreken is aan de voedselbank schenken.

 

 

De beslissing van Delhaize past in het project 'Zero Food Waste', dat al sinds mei 2012 loopt. De warenhuisketen helpt elke dag 49 sociale verenigingen dankzij het project en daar komen nu de Voedselbanken in Brussel, Vlaams- en Waals-Brabant bij. Dat meldt de nieuwswebsite retaildetail.be.

Het is de bedoeling om elke week 3000 porties te kunnen samenstellen met voeding en etenswaar dat net niet vervallen is. Die hoeveelheid zou moeten volstaan om 700 mensen te helpen. Bovendien wordt op die manier voorkomen dat nog perfect eetbaar voedsel in de vuilnisbak belandt. Tegen 2020 hoopt de supermarktketen om 100 procent van de doneerbare goederen aan verenigingen te kunnen schenken.