Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

37 chauffeurs riskeren veroordeling omdat ze tonnagebeperking niet naleven

 

37 chauffeurs riskeren veroordeling omdat ze tonnagebeperking niet naleven

37 chauffeurs zullen zich volgende maand voor de politierechtbank moeten verantwoorden voor het negeren van de tonnagebeperkingen in Grimbergen. “Ze riskeren een geldboete tot 4.000 euro en een intrekking van hun rijbewijs tussen de 8 dagen en 5 jaar”, meldt het parket van Halle-Vilvoorde. De chauffeurs werden gecontroleerd door de lokale politie van Grimbergen tijdens de verkeersactie ‘zwaar vervoer’.

In juni lanceerde de politiezone Grimbergen, in samenwerking met het parket van Halle-Vilvoorde, de verkeersactie ‘zwaar vervoer’. Drie maanden lang controleerde de politie extra op de tonnagebeperkingen in bepaalde wijken. “We stellen vast dat de beperkingen vaak genegeerd worden”, klonk het toen. “Omdat de zones niet zijn ingericht voor zwaar verkeer, de straten te smal zijn of er scholen in de buurt zijn, veroorzaakt dat vaak gevaarlijke situaties.”

Ondertussen zijn de resultaten van de verkeersactie bekend. De politie controleerde in het totaal 97 voertuigen. “27 chauffeurs waren volledig in orde, 33 chauffeurs kregen een onmiddellijke inning voor uiteenlopende inbreuken, zoals gordeldracht en ladingzekering”, licht het parket de resultaten toe. “37 chauffeurs moesten hun rijbewijs voor 8 dagen inleveren omdat ze de tonnagebeperking niet hebben gerespecteerd. Zij zullen zich volgende maand moeten verantwoorden voor de politierechtbank.” Voor die overtreding riskeren de chauffeurs een geldboete tussen 240 en 4.000 euro en een intrekking van het rijbewijs tussen de 8 dagen en 5 jaar.

Het parket en de politiezone Grimbergen zullen de actie in de toekomst herhalen op plaatsen waar regelmatig overtredingen worden vastgesteld.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

SPORT 25/10/2021

Bekijk hier de sport van maandag 25 oktober.

NIEUWS 25/10/2021

Bekijk hier het nieuws van maandag 25 oktober.

Vlaanderen Regionaal 24/10/2021

In Vlaanderen Regionaal kijk je met Felice Dekens naar de leukste of meest spraakmakende reportages van de andere regionale zenders.

VIVA! Wijnen: Wijnkasteel Genoels-Elderen / Wijnkasteel Vandeurzen

In VIVA! Wijnen blikken we terug op onze uitstap naar 2 wijnkastelen die RINGtv vorig jaar organiseerde. Met onze kijkers brachten we een bezoek aan wijnkasteel Genoels-Elderen in het Limburgse Haspengouw en wijnkasteel Vandeurzen in het Vlaams-Brabantse Hageland.