Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

37-jarige vrachtwagenchauffeur overleden bij ongeval op buitenring

37-jarige vrachtwagenchauffeur overleden bij ongeval op buitenring

Op de buitenring in Zaventem is vanmiddag een dode gevallen bij een verkeersongeval. Het gaat om een 37-jarige man van Nederlandse nationaliteit. Bij het ongeval waren twee vrachtwagens en een personenwagen betrokken.

Op de Ring rond Brussel zijn dit weekend werken begonnen ter hoogte van de brug aan de Hector Henneaulaan in Zaventem. Tijdens de werkzaamheden is de maximumsnelheid verlaagd naar 70 kilometer per uur. Het verkeer moet er over drie versmalde rijstroken. Vlak voor de werfzone gebeurde rond 14.20 uur een aanrijding met drie voertuigen. Eén van de bestuurders overleefde het ongeval niet.

Het parket van Halle-Vilvoorde stuurde een verkeersdeskundige, een wetsarts en het labo ter plaatse. “Uit de eerste vaststellingen blijkt dat een vrachtwagen met grote impact is ingereden op zijn voorganger die stilstond in een file. Die aangereden vrachtwagen heeft op zijn beurt een personenvoertuig aangetikt”, meldt Gilles Blondeau van het parket van Halle-Vilvoorde. “Voor de bestuurder van de vrachtwagen die inreed op de file, een 37-jarige man van Nederlandse nationaliteit, kwam alle hulp te laat.” Het parket laat een autopsie en toxicologisch onderzoek op het lichaam uitvoeren. Een verkeersdeskundige zal de vrachtwagen verder onderzoeken. 

De buitenring was enkele uren volledig afgesloten ter hoogte van het knooppunt in Sint-Stevens-Woluwe. Het verkeer werd omgeleid via de E40 en de afrit in Sterrebeek.