feestmaaltijden_ternat.jpg

400 Ternatse alleenstaanden krijgen feestmaaltijd

din 19 jan 2021

Vandaag krijgen maar liefst 400 alleenstaande 65-plussers in Ternat een feestmaaltijd aangeboden door de gemeente. De maaltijden worden klaargemaakt en rondgebracht door 5 restauranthouders en cateraars uit Ternat.

Ternat organiseert al jaren een kerstdiner voor alleenstaande 65-plussers. Door het coronavirus kon dat evenement niet doorgaan en werkte de gemeente een alternatief uit. Zo ontstond het idee om een feestmenu aan huis te brengen bij 400 Ternattenaren. “Alleenstaande 65-plussers moeten net zoals andere mensen al een lange tijd veel missen”, zegt schepen voor Senioren Jozef Borremans (CD&V en Volks). “Ze kunnen al maanden niet naar de bijeenkomsten van de seniorenbonden en er was ook geen seniorenweek. Om toch iets voor hen te doen, besloten we deze massale take-away te organiseren.”

Vijf restaurants en cateraars uit Ternat hebben zich gemeld bij de gemeente om het idee mee te ondersteunen. Dat zijn Restaurant NoNon, De Voet van Keizer Karel, Traiteur Délice, Cook for rent en traiteur Elton. Zij bereiden vandaag elk 80 feestmaaltijden voor hun alleenstaande dorpsgenoten.