0315_kaart001.jpg

5000 welzijnsorganisaties op één website

din 3 feb 2015

Meer dan 5000 welzijnsorganisaties in de provincie Vlaams-Brabant zijn voortaan gecentraliseerd op één website: desocialekaart.be. 

De sociale kaart is een website waar je bijvoorbeeld thuishulp kan zoeken voor een bejaard familielid, of gepaste begeleiding voor een kind met autisme. “Het is vooral de bedoeling dat OCMW's en andere welzijnswerkers een overzicht krijgen van alle mogelijke organisaties in de welzijns- en gezondheidszorg zodat ze hun cliënten beter kunnen helpen”, verduidelijkt Monique Swinnen, gedeputeerde voor welzijn.

De provincie centraliseerde op de website alle gegevens uit Vlaams-Brabant, maar je vindt op de sociale kaart ook contactgegevens van organisaties uit de rest van Vlaanderen en Brussel. De provincie probeert zo de gezondheidskloof tussen arm en rijk te dichten. Het is ook de bedoeling om mensen te wijzen op hun recht op bepaalde financiële en sociale tegemoetkomingen. Denk maar aan een goedkoper busabonnement of een verhoogde terugbetaling van dokterskosten.