A12 opnieuw vrij na bommelding in Carré in Willebroek

maa 2 feb 2015

Er kan opnieuw gebruik gemaakt worden van de A12 tussen Antwerpen en Brussel. De snelweg werd vanmorgen anderhalf uur afgesloten tussen Willebroek en Londerzeel door een bommelding in dancing Carré in Willebroek.

Rond 5u vanmorgen werd de politie op de hoogte gebracht van een bommelding in dancing Carré in Willebroek. De veiligheidsdiensten namen het zekere voor het onzekere en ontruimden de dancing. Op dat ogenblik waren er nog zo'n 300 feestvierders aanwezig.

Om de evacuatie vlot te laten verlopen werd de A12 in beide richtingen afgesloten tussen de Veurtstraat in Willebroek en de Kerkhofstraat in Londerzeel. Dat veroorzaakte heel wat verkeersellende.

De dancing werd volledig uitgekamd door de politie en de ontmijningsdienst DOVO maar er werden geen explosieven gevonden. De politie probeert intussen de identiteit van de valse bommelder te achterhalen. Hij zal wellicht moeten opdraaien voor de kosten van het optreden van de veiligheidsdiensten. 

A12 opnieuw open

Intussen is de A12 opnieuw open maar op de lokale wegen in de buurt is er nog steeds heel wat verkeershinder. Ook op de E19 is het extra druk omdat het verkeer van en naar Brussel een tijdlang werd omgeleid via de E19.