wateroverlast2.png

Aanhoudende regen zet straten blank

don 8 jan 2015

De aanhoudende regen van donderdag heeft heel wat straten blank gezet. Onder meer in Grimbergen, Merchtem, Ternat en Dilbeek was dat het geval. In Londerzeel werd gisteravond nog eencrisivergadering samengeroepen.

 

Door de hevige regen steeg het waterpeil van heel wat beken in de regio fors. De brandweerkorpsen in de regio kregen in de loop van de namiddag tal van oproepen binnen voor wateroverlast.

In Grimbergen trad de Maalbeek bijna buiten haar oevers. De politie van Grimbergen heeft ook de Westvaartdijk afgesloten. In Ternat liepen enkele straten onder water. Dat was onder meer het geval in de Meerstraat in Sint-Katarina-Lombeek. De hulpdiensten deelden zandzakjes uit om de huizen te beschermen. Maar de chet chaos manifesteerde zich in de KLapscheutsrtaat inWambeek. Daar trad de beek uit haar oevers. Volgens de buurtbewooners was dat al de zevende keer in acht jaar tijd. Ook in Herne en in Merchtem veroorzaakte de aanhoudende regen wateroverlast.

Omat het water van Merchtem richting het overstromingsgevoelige Steenhuffel stroomde, riep de Londerzeelse burgemeester De Borger gisteravond nog een spoedvergadering bijeen. Maar extra maatregelen kwamen er niet omdat er geen woningen in gevaar waren. De burgemeester was tevreden om te merken dat de maatregelen die de gemeente de voorbije jaren heeft genomen eindelijk hun vruchten beginnen af te werpen. De brandweer had wel de handen vol om al het overtollige water te kanaliseren.