fietspad_luchthaven_1.png

Aanleg fietspad Brussels Airport zit op schema

maa 28 sep 2020

De aanleg van het fietspad richting Brussels Airport zit op schema. Het gaat om een aftakking van de fietssnelweg F3 tussen Leuven en Brussel. “Het fietspad moet werknemers, omwonenden en passagiers op een veilige, snelle en duurzame manier naar de luchthaven brengen”, zegt projectmanager bij Brussels Airport Michiel Arnouts.

De voorbereidende werken aan de fietssnelweg zijn al enkele weken aan de gang. De fietssnelweg maakt deel uit van het fietsnetwerk tussen Leuven en Brussel. “De fietssnelweg richting de luchthaven is een aftakking van de fietssnelweg F3 die langs de stations van onder meer Leuven, Nossegem en Zaventem passeert”, zegt Ihsane Chioua Lekhli, woordvoerder van Brussels Airport. “De F3 sluiten dan weer aan op de Gewestelijke fietsroute 1b in Brussel.”

De fietssnelweg is zo’n 2 kilometer lang en komt grotendeels in de bedding van een voormalige spoorlijn te liggen. De werken zullen ongeveer vier maanden duren. “Op dit moment hebben we een kleine 24.000 werknemers op onze luchthaven. Daarvan komt nog maar 1 procent met de fiets naar de luchthaven. De bedoeling is om dat percentage sterk te verhogen”, zegt Michiel Arnouts, projectmanager bij Brussels Airport.

In de lente van volgend jaar moet het fietspad kunnen gebruikt worden. Langs het fietspad worden 66 verlichtingspalen geplaatst die het volledige traject zullen verlichten zodat passagiers en personeel altijd veilig kunnen gebruik maken van het fietspad.