file6.jpg

Aanpassing Brusselse Ring is prioriteit voor Vlaamse regering

din 7 apr 2015

Aan dit tempo zullen de knelpunten op ons wegennet pas tegen 2070 weggewerkt worden. Dat blijkt uit cijfers van mobiliteitsorganisatie Touring. Volgens Vlaams minister Weyts heeft de Vlaamse overheid een eigen prioriteitenlijst samengesteld. 

Volgens Touring zijn er in België 162 knelpunten die moeten worden aangepakt om het Belgische wegennet efficiënter te maken. Gemiddeld worden er drie knelpunten per jaar aangepakt.

“Mooie voorbeelden waar men al zeer lang over spreekt  zijn de verbreding van de Ring rond Brussel of de A8 in Halle die men wil optimaliseren tot een volwaardige snelweg”, zegt Danny Smagghe van Touring.

Volgens Ben Weyts heeft de Vlaamse overheid een eigen prioriteitenlijst samengesteld. Daarbij wordt voornamelijk ingezet op het woon-werkverkeer. Dus daar waar de files het grootst zijn gaat Vlaanderen eerst investeren. “Daarom ook dat we bijvoorbeeld eerst gaan werken aan de Ring rond Brussel, meer bepaald van Groot-Bijgaarden tot Woluwe”, aldus minister Weyts. Tweede belangrijk criterium voor extra investeringen is de veiligheid.