vlcsnap-2016-06-24-16h47m11s7_0.png

Aantal Britten dat Belg wil worden, blijft stijgen in Brussel en Rand

zat 23 jul 2016

Het aantal Britten dat Belg wil worden, blijft stijgen in Brussel en de Rand. Dat blijkt uit een rondvraag van De Standaard.

Sinds de Brexit willen steeds meer Britten die in ons land verblijven, de Belgische nationaliteit aanvragen. Dat is vooral te merken in Brussel en de Rand.

In Elsene, waar ook het Europees Parlemnt staat, informeerden al zo'n 140 van de 1.535 Britse inwoners op het gemeentehuis wat ze moeten doen om de Belgische nationaliteit te krijgen. Ook in Etterbeek en Brussel krijgen ze dagelijk Britten over de vloer die interesse hebben om Belg te worden. Er werden al 14 dossiers gopend.

Ook in de Rand is er grote belangstelling. In Overijse kwamen al 25 Britten informatie vragen en werden er 19 dossiers geopend. Ook in Zaventem, Tervuren en Sint-Genesius-Rode werden er tal van dossiers geopend.

De Belgische nationaliteit is voor veel Britten belangrijk willen ze in Europa nog gebruik kunnen maken van de sociale voordelen. Met zo'n paspoort kunnen ze ook overal werken zonder een vergunning aan te vragen.