inbraak5.jpg

Aantal inbraken in politiezones Halle en AMOW fors gedaald

don 7 mei 2015

Het aantal inbraken in de politiezones Halle en AMOW is fors gedaald. Dat is het resultaat van doorgedreven preventiecampagne en meer patrouilles in inbraakgevoelige regio's. 

Politiezone Asse-Merchtem-Opwijk-Wemmel 

In de zone Asse-Merchtem-Opwijk-Wemmel daalde de eerste vier maanden van dit jaar het aantal inbraken van 267 naar 172. Een daling is dat met ruim een derde. In 109 gevallen slaagden de inbrekers erin om de woning te betreden, in 63 gevallen bleef het beperkt tot een poging. De meeste inbraken gebeurden in Asse (74) en Wemmel (64).

“De daling is het resultaat van een doorgedreven preventiecampagne en het vaker inzetten van patrouilles in inbraakgevoelige wijken”, verduidelijkt commissaris Daniel Noens van de zone AMOW. Intussen heeft de politiezone AMOW ook 14 inbrekers geklist.

Politiezone Halle

Ook de politiezone Halle kan goeie cijfers voorleggen. Zo daalde het aantal inbraken vorig jaar met ongeveer een kwart. In 2013 werden er 404 inbraken vastgesteld. Vorig jaar daalde dat cijfer tot 298. In 122 gevallen bleef het bij een poging. Het is voor het eerst in vijf jaar dat er een daling is van het aantal inbraken.