Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Aantal verkeersdoden in Vlaams-Brabant gedaald

Aantal verkeersdoden in Vlaams-Brabant gedaald

Volgens de laatste verkeersveiligheidsbarometer van Vias institute waren er 10 verkeersdoden minder in Vlaams-Brabant in de eerste 9 maanden van dit jaar ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Nooit eerder vielen er in deze periode minder verkeersdoden in de provincie. Het aantal letselongevallen daalde met 10,5%

Volgens het Vias gaat het om een daling van 30 naar 20 dodelijke ongevallen op onze wegen tussen 1 januari en 30 september 2017.  Het aantal letselongevallen daalde met 10,5% (van 2490 ongevallen naar 2229).

De provincie volgt daarmee de nationale dalende trend. Het aantal doden op onze wegen is nationaal immers gevoelig gedaald in de eerste 9 maanden van dit jaar ten opzichte van dezelfde periode in 2016: - 11%. Het aantal letselongevallen daalde ook, met 6%. Enkel in de provincie Antwerpen valt een stijging van het aantal verkeersdoden te betreuren.

Globaal valt verder ook een opvallende daling op van het aantal ongevallen met bromfietsen (-14%).  Het aantal letselongevallen vermindert voor alle types weggebruikers, behalve voor de ongevallen met vrachtwagens. (Bron: Vias Institute)