Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Aanwezigheid Nederlandstalig personeelslid verplicht in horecazaken Zennevallei

Aanwezigheid Nederlandstalig personeelslid verplicht in horecazaken Zennevallei

In elke horecazaak in de Zennevallei moet binnenkort minstens één Nederlandstalig personeelslid aanwezig zijn. De gemeenten Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw passen het gezamenlijk horecareglement aan om de veiligheid te verhogen.

In Beersel en Halle staat de aanpassing van het horecareglement deze week op de agenda. In Sint-Pieters-Leeuw komt de wijziging in november op de agenda, maar het college heeft het punt al principieel goedgekeurd. “Bij een incident in de zaak kan het personeelslid in het Nederlands communiceren met de hulpdiensten”, legt burgemeester van Beersel Hugo Vandaele uit. “Ook bij een evacuatie is het belangrijk dat iemand van het personeel het Nederlands machtig is.” De horecazaken zullen een register moeten bijhouden waarin staat welk personeelslid Nederlands spreekt.

Vilvoorde voerde drie jaar geleden een soortgelijke maatregel in.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

VIVA! Feestspecial Botanica Veltem

Bij tuincentrum Botanica uit Veltem kan je inspiratie opdoen voor de feestdagen op hun prachtige kerstmarkt.

VIVA! Wijnen: Op wijnuitstap met RINGtv

Van 3 tot 5 december vindt in Court-Saint-Etienne opnieuw het Salon Saint-Vincent du Vin et du Fromage plaats. Begin november trokken de kijkers van RINGtv naar een soortgelijke wijnbeurs in Spy. Voorts brengen we een bezoek aan het Domaine Viticole du Chenoy, het levende bewijs dat België...

VIVA! Feestspecial Valentino Schepdaal

Sinterklaas brengt een bezoek aan Valentino Chocolatier in Schepdaal. Hij ontdekt er hoe de chocoladen figuurtjes gemaakt worden.

NIEUWS 26/11/2021

Bekijk hier het nieuws van vrijdag 26 november.